Byggeindustrien
2 minutter lesetid

VB Gruppen ekspanderer med nye oppkjøp

8/09/2023, 08:09
VB Gruppen ekspanderer med nye oppkjøp
Anders Almestad, konsernsjef i VB Gruppen. Foto: VB Gruppen
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Tidligere i år valgte i underkant av 50 rørleggerbedrifter å etablere Norges første landsdekkende rørleggerkonsern, med utspring i rørleggerkjeden Varme & Bad (VB). Med en forventet omsetning på 1,5 milliarder i 2023 tar konsernet nå sikte på å nå 2 milliarder, etter oppkjøp av seks nye selskaper. I tillegg til en ytterligere omsetning på rundt 1,7 milliarder fra de tilknyttede kjedebedriftene, kalt VB Partner.

– VB Gruppens ambisjoner er å drive frem en endring og skape muligheter i bransjen. Vi opplever at flere ønsker å bli med på dette skiftet, og etter gode møter og diskusjoner ser vi nå frem til å ønske velkommen til seks nye selskaper og i underkant av 100 ansatte, forteller Anders Almestad, Konsernsjef i VB Gruppen.

Skal vokse lokalt

Oppkjøpene er i tråd med vekstrategien som ble lagt i forbindelse med konsernetablering og som generalforsamlingen vedtok i slutten av november 2022.

– Vi har gjennomført første delen av strategien som generalforsamlingen vedtok i slutten av november 2022. Nå er det naturlig at vi iverksetter oppkjøp av eksterne selskaper som vi mener passer for vår videre strategi, forklarer Almestad.

Selskapene som nå blir en integrert del av VB Gruppen har solide posisjoner i egne markeder og styrker både leveranseevnen og tjenestetilbudet til VB Gruppen i viktige områder.

– For oss er det viktig å kombinere tilhørigheten og entreprenørånden som finnes lokalt, med løfteevnen, kapasiteten og den administrative styrken som ligger i en stor, nasjonal organisasjon. Det gjør at vi kan gi kundene våre rett hjelp, på rett sted, og til rett tid, forklarer Almestad.

Han tilføyer at de ligger veldig godt an i milepælene som er satt.

– Vi har også fått nye medlemmer som VB Partner, (kjededelen av VB Gruppen), og opplever stadig at eiere tar kontakt med dem om strategien i VB Gruppen, sier Anders Almestad og bekrefter samtidig at han er tilfreds med utviklingen.

Selskapene som kjøpes opp er VVS Bergen fra Bergen, Wist Rør AS fra Krøderen, samt Rørlegger’n AS og Rørleggern VA fra Skien. I tillegg blir Rørlegger Jan Yngve Mathiesen fra Storsteinnes og Skien Rørleggerforretning fra Skien en Integrert del av VB Gruppen, etter å ha vært tilknyttet som VB Partnerbedrift til nå.

#vb-gruppen #vvs
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0