Byggeindustrien
1 minutt lesetid

Veidekke ASA: Inngår samspillsavtale i Göteborg

29/11/2023, 07:32
Veidekke ASA: Inngår samspillsavtale i Göteborg
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Prosjektet på totalt 46.000 kvadratmeter skal oppføres på ei ny halvøy ved Masthuggskajen. Dette er i ferd med å bli et populært tilskudd til sentrale Göteborg. Interessen for prosjektet er stor, og det er allerede signert intensjonsavtaler for mer enn halvparten av kontorlokalene.

– Sammen med BRA Bygg starter vi nå arbeidet med å bygge Global Business Gate, som blir et innovativt knutepunkt og møteplass for eksportrettet og internasjonalt næringsliv. Etter mange års arbeid med prosjektet, er det med glede vi kan fortelle om vårt samarbeid med en entreprenør om selve byggingen, sier Michael Walmerud, administrerende direktør for Global Business Gate.

– Vi ser frem til å samarbeide med Global Business Gate-teamet om byggingen av prosjektet, som vil få en av Göteborgs beste kontorplasseringer, sier Magnus Riemer, konsernsjef i BRA AB.

Samspillsfasen i prosjektet er påbegynt. Kontrakten vil inngå i Veidekkes ordrereserve når samspillsfasen er avsluttet og byggekontrakten inngås.

Kontorprosjektet Global Business Gate blir et knutepunkt for virksomheter med internasjonal virksomhet. Prosjektet, som eies av Elof Hansson Fastigheter og Alecta Fastigheter, vil bestå av to bygg på henholdsvis 26 og 12 etasjer, med samlet bruttoareal 46.000 kvadratmeter. De skal bygges på ei ny halvøy som strekker seg cirka 100 meter ut i Götaelven ved Masthuggskajen, sentralt i Göteborg. Etter planen vil de første leietakerne i Global Business Gate flytte inn senhøstes 2027.

#göteborg #veidekke
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0