Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Veidekke Bygg satser på tekniske fag

12/06/2023, 13:01
Veidekke Bygg satser på tekniske fag
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Tekniske fag er en stadig viktigere leveranse i både nybygg- og rehabiliteringsprosjekter, og vi velger å etablere et nytt forretningsområde for å kunne gi satsningen nødvendig kraft, sier konserndirektør i Veidekke Bygg, Hans Olav Sørlie.

Are Westbye (47) har bred prosjekterfaring, og har hatt ulike lederstillinger i Veidekke i over 20 år. Han er utdannet ved NTNU, og kommer fra rollen som direktør for Veidekke Bygg Syd. Are fortsetter i ledergruppen for den norske byggevirksomheten i sin nye rolle.

– For å være den beste samarbeidspartneren for kundene våre på miljøvenn­lige løsninger må vi øke kompetansen på tekniske anlegg. Veidekke skal være en pådriver i det grønne skiftet, og vi må tilby smartere og bedre valg både for nybygg og rehabilitering. Der er tekniske fag avgjørende, sier påtroppende direktør for tekniske fag i Veidekke Bygg, Are Westbye.

På kort sikt skal ulike forretningsmodeller og -muligheter kartlegges for å komme frem til hvordan Veidekke Bygg skal få full effekt av den nye satsingen. Det skjer gjennom dialog med kunder og samarbeidspartnere, og vil være hovedfokus den nærmeste tiden.

– Vi vet at denne kompetansen vil gjøre Veidekke til en enda mer attraktiv samarbeidspartner og leverandør. Jeg er veldig fornøyd med at Are skal løfte denne satsningen. Han er en meget kompetent leder med bred erfaring og stort nettverk, og har de beste forutsetninger for å lykkes, sier Hans Olav Sørlie.

Styrking av bærekraft og prosjektprosesser

Ragnhild Slettebø (43) går inn i ledergruppen i Veidekke Bygg med ansvar for bærekraft og prosjektprosesser. Hun har hatt flere ulike lederstillinger i Veidekke, og kommer sist fra rollen som stabsleder for kvalitet, miljø, geodesi og tekniske prosjekttjenester. Ragnhild er utdannet ved NTNU, og har jobbet i Veidekke siden 2016.

– Veidekke skal være en aktiv del av klimaløsningen, og Ragnhild vil få ansvaret for å sørge for at vi utnytter kompetanse og gode løsninger slik at vi sammen klarer å redusere utslippene til netto null. Hun vil i tillegg få ansvaret for å håndtere pågående og nye utviklingsinitiativer for å kunne øke konkurransekraften til våre lokale enheter, sier Hans Olav Sørlie.

– Jeg ser virkelig frem til denne nye rollen. Vi har mange spennende initiativer som alle søker å forenkle og forbedre prosessene i prosjektene våre. Sammen med gode og kunnskapsrike kollegaer skal vi utnytte kompetansen og drivkraften for å øke konkurransekraften, sier Ragnhild Slettebø.

#ny på jobben #veidekke
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0