Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Veidekke bygger enda flere boliger på Lillestrøm

7/02/2023, 11:32
Veidekke bygger enda flere boliger på Lillestrøm
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Vi takker og bukker nok en gang for fornyet tillit og for det gode samarbeidet vi her får være med på videre. Boligene er en del av storprosjektet Kvarteret, det nye nabolaget i Lillestrøm som vil bestå av cirka 1.000 nye leiligheter når alt står ferdig. Bærekraft er noe vi er opptatt av, så vi setter stor pris på at Parsellen har som ambisjon å bli sertifisert etter miljøstandar­den BREEAM-NOR Very Good, sier avdelingsleder Kaare Gilhus i Veidekke Bygg Oslo.

Parsellen får 136 borettslagsleiligheter som varierer fra ett- til femroms. Dette oppdraget omfatter oppføring av andre byggetrinn i prosjektet med to bygg i fem og seks etasjer over bakken med henholdsvis 15 og 37 leiligheter. Fra det underjordiske parkerings­anlegget går det heis til alle boligene og området blir bilfritt.

– Vi er godt fornøyde med samarbeidet med Veidekke og ser frem til å fortsette utviklingen av Kvarteret sammen med dem. Vi skal legge til rette for at Kvarteret skal bli et miljøvennlig nabolag der bygningsmassen er sertifisert med miljødokumentasjon BREEAM-NOR Very Good. Med energimerke B så blir boligen energieffektiv og man har mulighet til å få grønne boliglån i bankene om man kjøper bolig her, sier konserndirektør for boligutvikling Ingunn A. Randa i OBOS.

Kvarteret ligger på sydsiden av Lillestrøm, og har i mange år vært kjent som et område med småindustri og villabebyggelse. Dette endres nå og en stor del skal bygges opp helt på nytt. Beboerne får her gangavstand til nesten alt av tilbud og opplevelser som butikker, spisesteder, kulturtilbud og kollektivtransport, mens Oslo S og Gardermoen kun er 10-14 minutter unna med tog. 

#lillestrøm #veidekke
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0