Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Veidekke bygger to nye logistikkbygg ved Göteborg

6/02/2023, 08:05
Veidekke bygger to nye logistikkbygg ved Göteborg
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Det største prosjektet er en totalentreprise i samspill med byggestart i første kvartal 2023 og kontraktssum ca. SEK 400 millioner. Nybygget forventes ferdigstilt sommeren 2024 og omfatter totalt 42 250 kvadratmeter med kjøle- og fryselagre og kontorer. Catena har signert leiekontrakt for anlegget med Menigo Foodservice, som er en av Sveriges mest etablerte matdistributører for storkjøkken, restauranter og skoler.

– Vi opplever stor etterspørsel i regionen, der viktige transportveier møtes, og der det er tilgang på unik logistikk- og transportkompetanse. Ved å utvikle og forvalte de nye byggene på en gjennomtenkt måte, kan vi bidra til et logistikknettverk som over tid er mer bærekraftig, som møter behovene til nye handels- og forbruksmønstre, og som oppfyller kravene til moderne og attraktive arbeidsplasser, sier Jonas Arvidsson, regionsjef Göteborg i Catena.

– Det er utrolig givende å få være med og bygge Logistikpostition Landvetter. Vi ser frem til samarbeidet med Catena og til å bidra til utviklingen av området. Menigo er et viktig startskudd for logistikklyngen, og vi ønsker også den tydelige bærekraftsprofilen i prosjektet velkommen, sier Anders Nolander, avdelingsleder i BRA Bygg.

Det andre prosjektet er en totalentreprise  med ordreverdi SEK 99 millioner. Prosjektet, som har byggestart i mars 2023 og planlagt ferdigstillelse våren 2024,  omfatter nybygg av ca. 9 000 kvadratmeter med lager-, kontor- og utstillingsarealer. Her er leietakeren MM Sports, en av Nordens største leverandører av sportstilskudd.

Begge byggene inngår i Logistikposition Landvetter, som er i fremvekst og kan bli et av Sveriges fremste logistikknutepunkter. Beliggenheten nær både flyplass og havn er optimal for omlasting av gods og varer til Göteborgsregionen og resten av Norden. BRA er også grunnentreprenør med ansvar for tomte- og anleggsarbeider i området.

Logistikposition Landvetter har satt seg høye krav til bærekraft, og de nye prosjektene planlegges miljøsertifisert til standarden BREEAM Excellent, som er BREEAM-standardens nest høyeste nivå. Bæresystemet i limtre reduserer CO2-påvirkningen og bidrar til et bedre miljø, samtidig som prosjektet blir et eksempel for fremtidens logistikkeiendommer.

#gøteborg #landvetter #logistikk #veidekke
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0