Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Veidekke vant milliardkontrakt i Bjørvika

17/01/2023, 14:16
Veidekke vant milliardkontrakt i Bjørvika
Illustrasjon: OSU/3DEstate
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Mariakvartalet vil bestå av 245 leiligheter, en barnehage, forretninger, serveringssteder og kulturtilbud. Nå foregår arkeologiske utgravinger på tomten som ligger sentralt til mellom Clemenskvartalet og den grønne allmenningen Kongsbakken i Bjørvika. Salgsstart er planlagt i andre kvartal 2023. 

Verdifulle innspill

– OSU er veldig fornøyde med å signere avtalen med Veidekke, som er den største byggekontrakten i OSU sin historie. Veidekke er vurdert å ha det beste tilbudet, og har levert gode innspill til økt verdiskapning i kontraktsforhandlingene. Samtidig er de i stand til å tilfredsstille våre høye krav til kvalitet og bærekraft i prosjektene våre, sier Jostein Ådalen, prosjektsjef i OSU.

OSU står bak store deler av utbyggingen av Bjørvika, inkludert Barcode og boligprosjektet Vannkunsten som nylig vant Årets Bygg 2021. Veidekke har tidligere bygget mye i Bjørvika, blant annet Operaen, Munchmuseet, Diagonale og boligprosjektet Sørengstranda.

Høye miljøkrav

– Vi takker Oslo S Utvikling så mye for tilliten og for oppdraget. Det å bygge gode miljø­sertifiserte boliger med høye mål for bærekraft er noe vi setter ekstra stor pris på å få gjøre. Vi har lagt bak oss en fase der vi har videreutviklet prosjektet sammen, og vi er klare for å starte byggingen som er planlagt i løpet av året, sier direktør Anders Haugen i Veidekke Bygg Oslo.

Mariakvartalet tegnes av Lund+Slaatto Arkitekter, som blant annet står bak prisbelønnede Munch Brygge i Bjørvika. Alle boligene fra OSU sertifiseres til Very Good etter BREEAM-NOR manualen. I tillegg skal klimagassutslippet reduseres med minimum 20 %, det blir fossilfri byggeplass og strenge krav til kildesortering og avfallsminimering.

Kontrakten for Mariakvartalet er på 1,037 milliarder kroner ekskl. mva. Kontraktssummen vil inngå i Veidekkes ordrereserve når tilstrekkelig salg for igangsettelse er oppnådd.

#bjørvika #mariakvartalet #oslo s #veidekke
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0