Byggeindustrien
1 minutt lesetid

Vel støpt: Milepæl for Livsvitskapsbygget

16/11/2023, 10:49
Vel støpt: Milepæl for Livsvitskapsbygget
FEIRING 200 bygningsarbeidarar var med på kakelag for å markere at Statsbygg er ferdig med å støype det siste dekket.
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Hittil er det støpt 125.000 tonn lavkarbonbetong, levert av 6200 betongbiler. Det utgjør 75.000 kvadratmeter støpte flater laget i løpet av på 520.000 arbeidstimer.

Milepælen ble feiret med både kake og tale for de rundt 200 bygningsarbeiderne, som hadde møtt fram i det som skal bli det største auditoriet når bygget blir tatt i bruk.

Sikkerheten er viktig

Livsvitskapsbygget skal være et felles anlegg for ledende universitets- og sykehusmiljø innen livsvitenskap, og sikre Norge internasjonal konkurransekraft på området. Her vil både Universitetet i Oslo og Klinikk for laboratoriemedisin (KLM) ved Oslo universitetssykehus holde til.

– Prosjektet inneholder mange kompliserte arbeidsoperasjoner, som krever mye og kontinuerlig HMS-opplæring. Blant annet må vi sikre at språk ikke blir en barriere, og at riktig utstyr er lett tilgjengelig for alle, framhever prosjektsjef for råbygget, Arne Surén, i talen sin.

Livsvitskapsbygget er den største enkeltstående bygningen under oppføring i Statsbyggs portefølje. Nå står det igjen å bygge de to tårene i hver ende av råbygget. Når de står ferdige, blir det kranselag for innredningsarbeidet og uteområdene blir ferdigstilt. Hele prosjektet skal være ferdig innen 2026.

#livsvitenskapsbygget #statsbygg
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0