Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Vil ta Europe og verden

10/10/2023, 08:55
Vil ta Europe og verden
Illustrasjon: Drag Akitektur og Byggteknikk AS,
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Laminatprodusent Alloc AS i Lyngdal produserer gulv og veggpaneler for bad og kjøkken under merkenavnet BerryAlloc. De har i dag ca. 200 ansatte. Med utvidelsen skal de doble kapasiteten i fabrikken, og skal ta i bruk ny teknologi som har både nye egenskaper, er mer effektiv og bærekraftig.

Anerkjennelse fra eierne

– Ledelsen i Alloc er selvsagt svært fornøyd med at styret i B.I.G. verdsetter den jobben som er gjort i Alloc gjennom flere år, og at konsernet ønsker å investere 200 millioner i fabrikken i Lyngdal for å legge til rette for videre vekst. Dette er også en stor anerkjennelse til alle ansatte i Alloc og vil være svært viktig for den videre utviklingen ved hjørnesteinsbedriften i Lyngdal. Det er også gode nyheter for kunder i Norge og andre land at Berry Alloc investerer i høykvalitetsprodukter «Made in Norway», sier administrerende direktør Trygve B. Martinsen i Alloc.

Det er Alloc AS som er byggherre for prosjektet som er en totalentreprise der Veidekke er entreprenør. Arkitekt er Drag Arkitektur og Byggteknikk AS.

Det nye tilbygget på 4500 m2 skal visuelt passe inn med eksisterende bygningsmasse som er på 30 000 m2. Taket på det nye bygget tilrettelegges slik at det i framtiden skal være mulig å montere solceller.

Transporter fra Tyskland

– Produksjonen i fabrikken går uforstyrret i byggeperioden og det har til nå ikke vært noen uforutsette hendelser i prosjektet. Med det nye bygget blir det noen internlogistiske endringer og bytte av arealer for råvarelager og ny produksjonslinje, forteller administrerende direktør Trygve B. Martinsen i Alloc, og han fortsetter:

– Nå i høst vil 50 trailere fra Tyskland med utstyr bli levert hos Alloc for montering her. Vi ser veldig fram imot å ha det nye anlegget på plass og i gang fra sommeren 2024.

Dette er en artikkel som også trykkes i Industry Radar Norge nr 3, oktober 2023.

#agder #belgia #berry alloc #lyngdal
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0