Eiendom
2 minutter lesetid

Alma stenger eiendomsfond – henter inn 4 milliarder svenske kroner

27/11/2023, 13:02
Alma stenger eiendomsfond – henter inn 4 milliarder svenske kroner
Simon de Chateau. Bildekilde: Atrium Ljungberg.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Investorene består i hovedsak av institusjoner fra Sverige, Tyskland og Storbritannia. Fondet har en investeringskapasitet på mer enn 800 millioner euro.

– Markedet for kapitalinnhenting var utfordrende i denne perioden, og vi er takknemlige for investorene fra våre tidligere fond som bidro med mesteparten av kapitalen til Fond III. Vi hentet også kapital fra en håndfull europeiske institusjonelle investorer av høy kvalitet som er nye for Alma, inkludert våre første investorer fra Sveits og Norge. Med ny kapital vil Alma være svært aktiv på oppkjøpssiden i årene som kommer, sier Sloan Wobbeking, partner og administrerende direktør i Alma Property Partners.

Almas tredje fond har allerede gjennomført syv oppkjøp på tvers av tre investeringsstrategier, og det er flere avtaler som Alma sannsynligvis vil fullføre i løpet av de kommende månedene. Alle eiendommene som er ervervet så langt er innen lett industri og omsorg i Sverige og Danmark. Fondet vil være aktivt på oppkjøpssiden de neste årene, da mindre enn 10% av kapitalen er investert så langt.

– Jeg er takknemlig overfor både nye og eksisterende investorer for at vi har klart å øke fondets størrelse med nesten 40 prosent sammenlignet med tidligere, til tross for et utfordrende marked for kapitalinnhenting. Vi har bevisst vært tålmodige med å investere kapitalen så langt, fordi det har tatt tid før markedsprisene har tilpasset seg de nye forholdene. Det har vært utfordrende å bli enige om priser med selgere, men noen avtaler vil bli avsluttet i de kommende månedene, og det er noen attraktive avtaler i vår pipeline. Vi har mye tørt krutt å investere, og vi tror at markedet vil løsne opp i 2024, sier Simon de Château, partner og CIO i Alma Property Partners.

Rådgiver i forbindelse med etableringen av Alma Property Partners III var Roschier och Svalner.

#alma
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0