Eiendom
2 minutter lesetid

Axer Eiendom sikrer seg en av Bergens flotteste eiendommer 

8/11/2023, 07:55
Axer Eiendom sikrer seg en av Bergens flotteste eiendommer 
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Eiendommen har et areal på ca 10 150 kvadratmeter og er i dag utleid med næringsformål. Selskapet skal i gang med en lenger reguleringsprosess, og Halfdan Solberg AS som er dagens leietakere vil bli værende i de årene dette tar.

Vekstambisjoner i Bergen

Selve kjøpet har vært en prosess som har foregått utenfor det offentlige markedet. Samtalene mellom selger og Axer Eiendom begynte allerede for ett år siden, og dialogen har vært god og konstruktiv gjennom hele prosessen.

Axer Eiendom har allerede en stor tomteportefølje med ca 178 200 kvm som vil gi oppunder 2 400 enheter under utvikling i Bergensregionen.

– Kjøp av Breivikveien 5 er i tråd med vår vekstrategi og ambisjoner om å fortsatt være en betydelig aktør i utviklingen av byen fremover, sier selskapets investeringsdirektør Mathias Lorentzen.

Fra industri til bolig

Axer Eiendom er nå i startfasen av en spennende reguleringsprosess. Selskapet har betydelig kompetanse innen regulering og utvikling in-house, og har nylig styrket sitt team med ansettelsen av Kevin Grindland som utviklingssjef på Vestlandet.

– Målsetningen er å transformere området fra industri til boligområde og samtidig tilgjengeliggjøre sjøsiden som hittil har vært lukket for publikum. Området har gode kvaliteter og beboerne på Fagerneset vil etter hvert kunne nyte godt av både sykkelavstand til sentrum, gode kollektivtilbud samt gangavstand til butikker, skoler og barnehager. Norges Handelshøyskole ligger et steinkast unna, det samme gjør naturskjønne områder som Sandviken Sjøbad, Helleneset og byfjellene. Her kan beboerne nyte morgenkaffen samtidig som de følger innseilingen inn hele Byfjorden» sier Grindland.

#axer #axer eiendom #bergen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0