Byggeindustrien Bolig
1 minutt lesetid

Bedre marked for nye boliger

23/05/2024, 09:00
Bedre marked for nye boliger
Sverre Molvig Foto: Selvaag Bolig
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Markedsforholdene tatt i betraktning var resultatene i kvartalet gode. Vi lykkes blant annet fordi vi alltid inngår entrepriskontrakter med fastpris som inkluderer lønns- og prisøkninger. Det gir oss god kostnadskontroll, sier administrerende direktør Sverre Molvik.

Ved utgangen av kvartalet hadde Selvaag Bolig 671 boliger med en samlet salgsverdi på 3,95 milliarder kroner under bygging.

– Markedet for nye boliger har vært utfordrende de siste to årene med høye byggekostnader og høye levekostnader. Vi har likevel klart å holde ordrereserven på et nivå som sikrer fremtidige resultater, og vi opplever nå at byggekostnadene har stabilisert seg og at markedet har bedret seg.

– Dette vil gjøre det mulig å starte byggingen på flere prosjekter fremover. Salget i første kvartal var det beste siden første kvartal 2022, sier Molvik.

I løpet av kvartalet solgte Selvaag Bolig 139 boliger netto og har nå ca. 400 boliger til salgs. Dersom markedsbedringen fortsetter, kan selskapet starte salg av prosjekter med et samlet potensial på ytterligere 700 boliger resten av året.

#selvaag bolig
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0