Eiendom
2 minutter lesetid

Coop kjøper stor tomt fra Oslo Airport City

14/03/2023, 09:11
Coop kjøper stor tomt fra Oslo Airport City
Foto: OAC
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Det er Estate Nyheter som forteller dette: Tomtekjøpet er strategisk for dagligvaregiganten, som allerede har et logistikksenter på 84.000 kvadratmeter på Gardermoen. Gjennom Coop Norge Industri eier også Coop Ferskvarehuset på Gardermoen. Ved kjøpet av Oslo Airport Citys tomt har Coop sikret seg fremtidige utviklingsmuligheter i området.

– Coop har 1.200 butikker over hele landet, og Gardermoen er et sentralt utgangspunkt for mye av Coops aktivitet. Tomtekjøpet er derfor strategisk viktig for oss å sikre muligheten for fremtidig utvikling på Gardermoen, sier Helge Christian Haugen, adm. direktør i Coop Norge Eiendom AS.

Han legger til at det per i dag ikke er noen konkrete planer for utviklingen og bruken av tomten.

– Hensikten med kjøpet er å utvide tomtereserven rundt Coops logistikksenter. Coop eier også en tomt vis-à-vis, slik at vi nå har totalt 50 mål vi kan utvikle i fremtiden.

Utviklingsselskapet Oslo Airport City eier 1.150 mål tomt i Gardermoen Næringspark og har over 70.000 kvadratmeter under bygging. Selskapet har blant annet utviklet Porsche Center Gardermoen.

– Vi planlegger selv å utvikle over 500 000 kvadratmeter logistikk på våre tomter, og ser det veldig positivt at Coop ønsker å utvide sin virksomhet som vår nærmeste nabo, sier Thor Thoeneie som er administrerende direktør i Oslo Airport City.

Colliers og Advokatfirmaet Thommessen har vært selgers rådgivere, mens Bahr har vært kjøpers rådgiver i prosessen. Den formelle kjøperen av tomten er Coop Norge SA, mens Coop Norge Eiendom har holdt i prosessen fra kjøpersiden.

#coop #gardermoen #ocr #oslo airport city
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0