Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Eksklusive kontorer og plass til tårnseilere

13/10/2023, 11:44
Eksklusive kontorer og plass til tårnseilere
Illustrasjon: Bara eiendom
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Plutselig tok samtalen en helt annen vei. Vi skulle snakke med administrerende direktør Ingse Galtung Døsvig om Bara Eiendoms nye bygg og så fikk tårnseileren masse plass samtalen, vi tar det litt senere.

Kronstadparken

Kronstadparken er et av Bergens største byutviklingsprosjekter. De senere årene har den utviklet seg fra et gammelt industriområde til en attraktiv bydel. Ferdig utbygget får området 3-4000 arbeidsplasser og mer enn 600 boliger. Aktive bygulv er en del av strategien for å få på plass et variert servicetilbud. Området ligger sentralt til hovedveger og offentlig kommunikasjon.

Portalen

Portalen får 7 etasjer. I underetasjen blir det blant annet garderober, noe tekniske rom og miljøstasjon, mens i første etasje flytter Kanelsnurren inn og skaper liv på gateplan. I 2.-7.etasje blir det kontorer hvor det legges vekt på høy kvalitet, som i resten av bygget.

– På taket blir det teknisk rom og bygget oppføres som et plasstøpt betongbygg med fasader i glass, aluminium, stein- og mursteinskledning. Den grå rammen som rammer inn bygget har også en funksjon. Den inneholder byggets ventilasjonsanlegg. Teknikken er altså fiffig nok inkorporert i arkitekturen og bygget skal sertifiseres til BREEAM NOR: Excellent, forteller Ingse Galtung Døsvig.

Det er Bara eiendom er byggherre og Constructa er totalentreprenør. Arkitekt for prosjektet er Geir Brekke ved Holon Arkitektur. Bygget skal være klart til overlevering i våren 2024.

Tårnseilere

Så var de disse tårnseilerne som skal inviteres til å finne sin plass på taket. En trussel for bestanden av tårnseilere er mangel på hekkeplasser, men nå skal det skapes noen nye i Bergen sentrum.

– Taket på Portalen er ikke så veldig stort, hele bygget har bare en grunnflate på 350 m2 pr etasje, men det skal få naturtak og syv fuglekasser! På nabobygget finnes det allerede bikuber, grønnsakhage og takterrasse. På Portalen skal vi montere spesiallagde fuglekasser som mures inn i veggen. Her blir det plass til den lille, sosiale og rødlistede tårnseileren. Fuglekassene henter vi fra England og med hjelp av fuglelyder som spilles av, skal vi forhåpentligvis tiltrekke oss og bli et trygt sted for denne lille fuglen, avslutter den engasjerte eiendomsutvikleren.

Dette er en artikkel som også trykkes i Industry Radar Norge nr 3, oktober 2023.

#bara eiendom #bergen #kronstad
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0