Eiendom
2 minutter lesetid

Nå er portene på Den gamle Veterinærhøgskolen åpnet

21/06/2023, 13:04
Nå er portene på Den gamle Veterinærhøgskolen åpnet
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Oslo kommune og Linstow eier hver sin del av Den gamle Veterinærhøgskolen, og er i gang med å planlegge, rehabilitere og ikke minst ta i bruk området. Det vil være byggevirksomhet og store endringer på området i mange år fremover, men ved å gjøre området mer tilgjengelig allerede nå, legges det til rette for et yrende liv og et voksende antall møteplasser.

– Dette historiske stedet skal gjennomgå store endringer på både kort og lang sikt. Området skal bli et godt samlingspunkt for alle som bor her og for hele Oslo, sier byråd for næring og eierskap, Rina Mariann Hansen.

Utviklingen av Den gamle Veterinærhøgskolen er et godt eksempel på at samarbeid mellom det offentlige og det private skaper puls i området. Linstow etablerer butikker, kontorer, treningssentre, cafeer og andre spisesteder. Oslobygg legger til rette for skole og bibliotek og andre kommunale virksomheter, samt utendørsaktiviteter som fotball, volleyball, boule med mer. Alt i alt bidrar dette til at det blir aktivitet fra morgen til kveld.

Ambisjoner og planer i støpeskjeen

Ved å åpne alle portene inn til området blir det enklere å komme til fasilitetene, eller bare å gå gjennom området. Nå er det bare å ta i bruk uteområdene, og sånn sett er den nordlige delen av eiendommen best egnet. Her er det oppgraderte idrettsflater, gressplener og store, skyggefulle trær.

– Helt siden vi kjøpte eiendommen har målet vært å skape aktivitet så tidlig som mulig. Noe er allerede iverksatt, som rehabilitering av hovedbygget, avtaler med fotofestivalen Oslo Negativ, ulike filminnspillinger og dyrkningsselskapet U-Reist, men vi vet også at det kan ta 10-15 år før dette stedet har funnet sin endelige form, sier adm.dir. i Oslobygg, Eli Grimsby, som sammen med konsernsjef i Linstow, Per Mortensen kunne ønske velkommen til portåpningen på Den gamle Veterinærhøgskolen.

– Oslobygg og Linstow har jobbet godt sammen for å definere felles mål og ambisjoner for området. Vi har stor respekt for oppgaven vi har foran oss, med å skape et nytt, pulserende og helsefremmende sted her på Adamstuen, sier Per Mortensen.

Linstow kommer selv til å flytte sitt hovedkontor til området til høsten, og de har også nylig inngått avtale med Kiwi om å etablere dagligvarebutikk. Ambisjonene for utviklingen av hele området er at det skal bidra til at Oslo blir en grønnere, varmere og mer skapende by.

#lindstow #oslo kommune #oslobygg #veterinærhøgskolen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0