Eiendom
2 minutter lesetid

Nordr solgte boliger for 700 millioner kroner

11/04/2023, 09:32
Nordr solgte boliger for 700 millioner kroner
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Salget i første kvartal har overrasket oss positivt i både Norge og Sverige, sier konsernsjef Andreas Martinussen i Nordr. Til tross for et lavere boligsalg enn for ett år siden, så er det godt med kunder å jobbe med. I tillegg må vi konstatere at mange investorer bruker tiden vi er inne i til å kjøpe boliger som er klare for overlevering to år frem i tid, sier Martinussen.

Nordr utvikler boliger i de syv største byene i Norden; Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger, Stockholm, Gøteborg og Malmø. Totalt har selskapet mer enn 17 000 boliger under utvikling.

– Vi er fornøyde med at salget er tilstrekkelig til at vi når våre mål om byggestart, sier Martinussen.  Samtlige boligprosjekter vi la ut for salg i Norge 4. kvartal allerede har nådd 50 % salgsgrad. Det viser at behovet for tidsriktige og bærekraftige boliger fortsatt er til stede. Det er fortsatt lav konkurranse fra nye prosjekter både i Oslo, Bergen og Trondheim. Nå ser vi frem til å legge ut 350 nye boliger i 2. kvartal.

Av de solgte boligene ble solgt 94 enheter solgt i Norge og 27 enheter i Sverige.

– I tillegg har vi en gjeng dedikerte ansatte som jobber hardt for å få prosjekter i markedet og enda hardere for å selge boliger tross motvind. Vi ser klare tegn til at det blir billigere å bygge framover, men er innstilt på at boligmarkedet ikke vil løfte seg før mot slutten av året, avslutter Martinussen.

Antallet boliger i produksjon holder seg stabilt og var 2 905 ved kvartalsslutt, mot 2 938 ved utgangen av fjerde kvartal 2022. Nordrs andel var 2 303 boliger.

Nordr startet bygging av 176 boliger i første kvartal 2023, mot 53 i samme kvartal 2022. Salgsgraden for boliger i produksjon var 72% ved kvartalsslutt.

#første kvartal #nordr
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0