Eiendom
2 minutter lesetid

Nrep går inn i det svenske kontormarkedet med to anskaffelser i Stockholm

7/08/2023, 12:35
Nrep går inn i det svenske kontormarkedet med to anskaffelser i Stockholm
Orgeln 7. Foto: Sundbybergs kommune
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Nrep gjennomfører enda en stor transaksjon i næringsbygg. Tidligere i år overtok Nrep to eiendommer fra Entra. Nå kjøper Nrep to nye kontorbygg, denne gang i Stockholm til 3,4 mrd SEK av Fabege. Transaksjonen er Nreps hittil største transaksjon innen kontormarkedet. Transaksjonen omfatter kontoreiendommene Orgeln 7 i Sundbyberg og Glädjen 12 i Stadshagen med totalt cirka 50 000 kvadratmeter utleibart areal. Transaksjonen markerer Nreps inngang i det svenske kontormarkedet.

Eiendommene er totalrehabilitert, holder en høy standard og er sertifisert BREEAM-SE Excellent. Med en tydelig bærekraftsambisjon arbeider Nrep for å redusere karbonavtrykket fra sin eiendomsportefølje.  Fleksibelt design i byggene, gjør det mulig å enkelt imøtekomme leietakernes behov med minimalt klimaavtrykk, som er i tråd med Nreps kundefokuserte forvaltning.

– Kontoreiendom er et av Nreps satsningsområder, og vi går nå inn i dette markedet for å skape attraktive, fleksible og fremtidsrettede kontorarbeidsplasser. Begge eiendommene ligger i sentrale kontorklustre i Stockholm. Fabege har gjort en god jobb med eiendommene og vi har ambisjoner om å redusere energibehovet og karbonavtrykket ytterligere, sier Carl-Adam von Schéele, Investment Director i Nrep Sverige.

Nrep er en del av den nye investeringsplattformen Urban Partners med en visjon om å løse urbaniseringens utfordringer. I tillegg til eiendomsinvesteringsselskapet Nrep, inkluderer Urban Partners venture kapital-selskapet 2150, kreditspesialisten Velo Capital og private equity-selskapet Luma Equity. Til sammen har Urban Partners en portefølje på 20 milliarder euro i eiendom, selskaper og teknologi.

Overtakelsen skjer i oktober.

Nrep har hatt Mannheimer Swartling, Svalner, Tjuren Projektpartner og Structor som rådgivere i transaksjonen.

#fabege #nrep #stockholm #urban partners
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0