Eiendom
2 minutter lesetid

Olav Thon-selskap blir eneeier av Sørlandssenteret

29/11/2022, 09:07
Olav Thon-selskap blir eneeier av Sørlandssenteret
ENEEIER: Olav Thons eiendomsselskap tar på nyåret over hele eierskapet av Sørlandssenteret. HEIKO JUNGE / NTB
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Dette forteller E24

Det er DNB Livsforsikring som selger sine 50 prosent til eiendomsselskapet. De to selskapene har sammen eid det største kjøpesenteret i Agder siden 2008.

I 2021 var den samlede leietageromsetningen 2,8 milliarder kroner, som var en økning på 4,7 prosent fra 2020. Det gjorde Sørlandssenteret til Norges 5. største kjøpesenter målt i omsetning.

Ifølge Thon Eiendoms nettsider er Sørlandssenteret, med sine 172 000 kvadratmeter, Skandinavias største kjøpesenter målt i areal.

Nå blir Olav Thon Eiendomsselskap eneeier, melder partene i en børsmelding.

– Olav Thon Eiendomsselskap vil takke DNB Livsforsikring for det gode samarbeidet. Vi vil gjøre vårt ytterste for at Sørlandssenteret forblir regionens beste destinasjon for gode handelsopplevelser, sier administrerende direktør Dag Tangevald-Jensen i meldingen.

Fantastisk fin reise

Overtagelsen av de resterende 50 prosentene av senteret er planlagt til starten av januar. Men først må styrene i både Olav Thon Eiendomsselskap og DNB Livsforsikring godkjenne transaksjonen.

Administrerende direktør i DNB Næringseiendom, Gro K. Boge, sier det har vært en «fantastisk fin reise sammen med Olav Thon» fra sammenslåingen av det nye Sørlandssenteret i 2008.

– Utviklingen har vært svært positiv, og samarbeidet godt, men nå er det tid for én eier å ta senteret videre. DNB Livsforsikring er sikker på at Olav Thon Eiendomsselskap vil videreutvikle senteret på beste måte også i fremtiden, sier Boge i meldingen.

I 2021 hadde senteret 4.628.793 besøkende.

Resultatfall

Olav Thon Eiendomsselskap rapporterte tidligere denne måneden om et kraftig fall på bunnlinjen i tredje kvartal.

Resultatet før skatt endte på 48 millioner kroner, ned fra 1.099 millioner kroner i tredje kvartal i fjor. Det tilsvarer et resultatfall på 88 prosent.

Fallet skjedde som følge av en nedskrivning av verdien på konsernets eiendomsportefølje med 529 millioner kroner. I samme kvartal hadde selskapet netto leieinntekter på 716 millioner kroner.

#dnb livsforsikring #olav thon #sørlandssenteret
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0