Byggeindustrien Bolig
2 minutter lesetid

Oppgang i boligprisene første kvartal

16/04/2024, 07:00
Oppgang i boligprisene første kvartal
Foto: Johnny Vaet Nordskog
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Eiendom Norge presenterer nå boligprisstatistikk for første kvartal 2024 i fire regionsrapporter henholdsvis Østlandet, Vestlandet, Nord-Norge og Trøndelag.

I tillegg publiseres en felles rapport for hele landet.

I tråd med omleggingen av den månedlige boligprisstatistikken fra og med januar 2024 skjer dette også nå for den for de kvartalsvise regionsrapportene. De rapporter nå boligprisstatistikk fra 15 fylker og 115 kommuner og bydeler i Norge.

– Sterkest utvikling i Norge i første kvartal hadde Bamble i Telemark (+6,7 prosent), Vestby i Akershus (+6,5 prosent), Notodden (+6,5 prosent) og Grimstad og Lillesand (+6,5 prosent), sier Lauridsen

– Andre sterke områder var Færder (6,3 prosent), Bergen Vest (+5,9 prosent), Bergen sentrum (+5,5 prosent), Namsos (+5,5 prosent), Stavanger sentrum (+5,4 prosent) og Stavanger sør (+ 5,2 prosent). Svakest utvikling hadde Hammerfest med en nedgang på 4 prosent, forteller han.

– Sterkest utvikling de siste fire kvartalene hadde Stavanger sentrum med en oppgang på 6,8 prosent, Sola og Randaberg med en oppgang på 5,9 prosent, Stord og omegn med en oppgang på 5,8 og Stavanger sør også med en oppgang på 5,8 prosent. Svakest utvikling hadde Hammerfest med en nedgang på 7,8 prosent, sier han.

– Blant fylkene har Oslo sterkest vekst i første kvartal på 4,2 prosent, tett etterfulgt av Rogaland med en vekst på 4,1 prosent. Svakest utvikling i første kvartal hadde Finnmark med en vekst på 0,3 prosent i årets første kvartal.

– Som normalt steg prisene i samtlige fylker i første kvartal. Forventingene om en lavere rente snart og lønnsvekster er trolig hovedårsaken til den mye sterkere utviklingen så langt i år, enn de fleste forventet, avslutter Lauridsen.

#eiendom norge
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0