Eiendom
2 minutter lesetid

SBB vurderer salg av selskapet

30/05/2023, 13:50
SBB vurderer salg av selskapet
Ilija Batljan, administrerende direktør i SBB. Foto: Malin Rothenborg.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Som en del av denne strategiske gjennomgangen vil styret vurdere alternativer som kan skape størst mulig verdi for SBBs aksjonærer.

Slike opsjoner kan omfatte salg av selskapet, forretningssegmenter eller spesifikke eiendeler, samt andre strategiske transaksjoner. Styret har imidlertid, i samsvar med det som ble kommunisert 8.mai 2023, besluttet at en ny emisjon av A-, B- eller D-aksjer ikke er en del av gjennomgangen.

– Styret kan ikke gi en tidsramme, men det vil handle raskt og forsiktig, sier selskapets administrerende direktør Ilija Batljan til TT.

SBB har vokst raskt og lønnsomt og eide 31.mars 2023 eiendommer for 134.419 millioner svenske kroner. Styret anser at egenverdien av virksomheten er vesentlig høyere enn SBBs nåværende markedsverdi.

– Hele poenget med dette er at styret mener at egenverdien av virksomheten er vesentlig høyere enn dagens markedsverdi. Da er det ansvarlig å handle, fortsetter Batljan .

Batljan er selv storaksjonær i SBB gjennom eget selskap.

– Mitt selskap gjør det ikke bra når SBB ikke gjør det bra. Jeg har vært med på hele reisen. Jeg har deltatt i alle emisjoner og kjøpt aksjer til ulike kurser, så det er viktig for meg – og alle andre aksjonærer – at styret har en tydelig prosess og gjør sitt ytterste for å se på alle mulige alternativer, sier han til TT.

Styret har engasjert J.P. Morgan Securities Plc.  og SEB som finansielle rådgivere. Vinge har vært engasjert som juridisk rådgiver.

#sbb #sverige
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0