Eiendom
2 minutter lesetid

Skatteetaten inngår ny avtale med Entra i Bergen

10/01/2024, 10:17
Skatteetaten inngår ny avtale med Entra i Bergen
Skatteetaten har signert med Entra for mer enn ti nye år i Nonnesetergaten 4. Eiendommen skal nå oppgraderes for å møte fremtidens krav til et moderne kontorbygg.
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Skatteetaten vil med den nye avtalen disponere areal i første til syvende etasje i kontorbygget som ligger rett ved jernbanestasjonen. De vil også ha mulighet til å utvide sine arealer med ytterligere en etasje etter en optimaliseringsperiode, slik at de får arealer som er tilpasset deres behov.

– Skatteetaten har vært kunde av Entra i Bergen i mer enn 15 år. Vi gleder oss til å fortsette det gode samarbeidet med en ny avtale som sikrer minst ti nye år i en av byens mest sentrale eiendommer, rett ved Bergens største kollektivknutepunkt, sier Sturla Hjelmervik, leder for Entras virksomhet i Bergen.

Den nye leieavtalen trer i kraft fra første kvartal 2025. Innen da skal lokalene bygges om i tråd med Skatteetatens nye arbeidsplasskonsept.

Entra vil i løpet av 2024 også starte modernisering av øvrige arealer i den 14 etasjer høye eiendommen, utover det Skatteetaten leier. Entra vil blant annet utruste eiendommen med teknologi og sensorer som åpner helt nye digitale muligheter for brukere av bygget og gir en mer smidig arbeidshverdag. Det skal legges til rette for spennende virksomheter ut mot gateplan med blant annet kafé og spisested. Eiendommen vil også få et oppgradert inngangsparti.

Skatteetaten har hatt tilhold i Nonnesetergaten siden bygget ble oppført i 2008. Frem til deres kommende kontorer står klare, vil Skatteetaten midlertidig ha tilhold i Kaigaten 9, også dette et Entra-bygg. Her vil de disponere 7000 kvadratmeter i en overgangsfase på ett år. Flyttingen og arbeidene med å oppgradere Nonnesetergaten 4 tar til i løpet av første kvartal 2024.

– Måten vi arbeider og samhandler på har endret seg, og det er derfor naturlig at eiendommen nå oppgraderes for å møte kravene som stilles av fremtidens arbeidstakere. Etter moderniseringen vil Nonnesetergaten 4 være en av Bergens mest attraktive kontoreiendommer med en meget sentral beliggenhet og selvfølgelig en uslåelig utsikt over verdens vakreste by, avslutter Hjelmervik.    

#bergen #entra #skatteetaten
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0