Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Statsbygg får rekordhøy bevilgning til bygging

9/10/2023, 07:47
Statsbygg får rekordhøy bevilgning til bygging
SATSING I Statsbudsjettet foreslås det å bevilge 13,97 milliarder kroner til statlige byggeprosjekter i 2024.
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– I en næring som opplever nedgang i private investeringer og økte priser, kan en stabilt høy investering i statlige byggeprosjekter bidra til å holde hjulene i gang, sier administrerende direktør Harald Vaagaasar Nikolaisen i Statsbygg:

– Vi er også glade for at regjeringen har funnet plass til oppstart av noen nye prosjekter, som byggestart for campussamlingen ved NTNU, rehabiliteringen av Bergen tinghus og en ny Troll forskningsstasjon i Antarktis.

Det meste av investeringsmidlene går til videreføring av store pågående prosjekter som Regjeringskvartalet, Livsvitenskapsbygget og Vikingtidsmuseet i Oslo, og Norsk Havteknologisenter i Trondheim.

Nye prosjekter

Til oppstart av bygging ved NTNUs campussamling bevilges det nå 178 millioner kroner innenfor en ramme på 7,8 milliarder inklusive brukerutstyr. Det bevilges 100 millioner kroner til å planlegge rehabiliteringen av Bergen tinghus, og 25 millioner til planlegging av Troll. Samtidig foreslås det bevilget 376 millioner til prosjektering av byggetrinn 2 i Regjeringskvartalet, som har planlagt oppstart i 2025.

63 millioner foreslås bevilget til et forprosjekt for samlokalisering av Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet i Bergen. Det foreslås også bevilget 10 millioner kroner til planlegging av nye lokaler for Riddoduottarmuseat – samisk museum i Karasjok.

Viktige prosjekter videreføres

Mange andre viktige prosjekter får også bevilgning til videreføring i statsbudsjettet. Arbeidet med miljøvennlig energiforsyning i Regjeringskvartalet, utvidelse av Ullersmo fengsel, Fagskolen for brann og redningspersonell i Tjeldsund, Blått bygg ved Nord Universitet i Bodø, 22.-juli senteret i Regjeringskvartalet og nytt samisk teater og skolebygg i Kautokeino, er blant disse.

Regjeringen foreslår også en bevilgning på 30 millioner kroner for å videreføre arbeidet med nødvendige tiltak ved Nationaltheatret.

#statsbudsjettet #statsbygg
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0