Eiendom
3 minutter lesetid

Stordalen med milliardinvestering i Helsinki

21/03/2023, 10:28
Stordalen med milliardinvestering i Helsinki
Petter Stordalen. Foto: Nordic Choice.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Mandag 20. mars kunne Petter A. Stordalen avsløre at Hotel Kämp i Helsinki skal renoveres og oppgraderes til øverste nivå for luksussegmentet. Renoveringen starter i fjerde kvartal inneværende år og forventes ferdig i slutten av 2025.

Resultatet blir et totalrenovert hotell som kan møte fremtidens krav og behov innenfor luksussegmentet.

– Hotel Kämp er en kronjuvel i det nordiske tilbudet av hotellopplevelser. Hotellet er internasjonalt anerkjent for å tilby sine gjester fantastiske opplevelser. Nå er det på tide å gi hotellet en ordentlig oppgradering for fortsatt å kunne møte, og helst overgå, gjestenes forventninger. Samtidig skal renoveringen gjøres med stor respekt for hotellets og byggets historie, sier Petter A. Stordalen, som overtok hotellgruppen Kämp Hotels i 2019.

Hotel Kämp. Foto: Nordic Choice.

Samtidig kunne Stordalen fortelle at livsstilshotellet Hobo Stockholm skal etableres i alle hovedsteder i Norden. Hotellets unike design ble til i samarbeide med prisbelønte Studio Aisslinger i Berlin, som også får oppdraget i å designe tre nye hotell i Norden – alle med lokalt særpreg.

I Finland skal eksisterende GLO Hotel Kluuvi stenges for en fullstendig transformering til Hobo Helsinki. Hobo Helsinki vil få 184 hotellrom som skal stå klare i begynnelsen av 2024. I tillegg kommer restaurant, bar, livescene og en kreativ arena for møter, eventer, pop-ups og workshops.

I Norge åpner Hobo Oslo i krysset mellom Karl Johans gate og Dronningens gate i 2025. I tillegg jobbes det for fullt med å lansere Hobo København/Copenhagen.

– Det deilige med Hobos konsept er at det ikke er noen mal for hva eller hvordan et Hobo skal være. Det er konstant i utviklingsmodus og speiler hvordan byen utvikler seg. Samtidig skal Hobo alltid beholde sin kjernemuskulatur: Å redefinere hva et hotell kan og skal være. Den satsingen vi nå gjør på Hobo i de ulike hovedstedene, vil tilføre nye, levende møteplasser for byene, både gjestene som bor rett rundt hjørnet og de som kommer fra den andre siden av jordkloden, sier Stordalen.

Satsingen i Helsinki gjøres i nært samarbeid med byggeier Ilmarinen. I Oslo er prosjektet et samarbeid med Eiendomsspar og Mette Borge Eiendom.

#finland #helsinki #nordic choice #oslo #petter stordalen #stordalen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0