Eiendom
2 minutter lesetid

Sveriges padelmani kræsjlandet

19/09/2023, 09:52
Sveriges padelmani kræsjlandet
Illustrasjon HWR
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Det er Bloomberg som forteller om dette: Padelsentre i Nordens største land bygges om til lager og lavprisbutikker etter at racketsportens pandemiboom tok slutt. Nesten 90 padelrelaterte selskaper har begjært seg konkurs i år, ifølge data fra kredittreferansebyrået Creditsafe.

Tusenvis av baner blir også stengt etter at operatører ble rammet av økende inflasjon og avtagende interesse fra en middelklasse hvis appetitt for sporten tidligere virket umettelig.

– Det var så mye som gikk galt, sier Andreas Ehrnvall, en veteran innen sporten i Sverige. – Dette landet gikk raskt fra å ha 300 padelbaner til 3.500. Det var bare uholdbart.

Eierne stenger nå ned anleggene sine i raskt tempo. We Are Padel, en sentral del av private equity-selskapet Tritons investering i sporten, har stengt rundt 50 klubber i Sverige, og etterlater bare 13. Eierne bokførte et tap på 716 millioner svenske kroner i 2022. Et annet firma, PDL United, som ble støttet Coeli Private Equity, har gått konkurs og eiendelene kontrolleres nå av kreditorer.

For Ehrnvall, som driver sitt padelsenter i Uppsala sammen med sin kone Malin Andersson, gir det som har blitt kalt «padelens død» en sjanse til å starte noe på nytt, bygge sporten fra grunnen av.

– Å tjene penger en stund var greit, men hvis du deler det over de ti årene vi har lagt ned i padel, vil timelønnen vår være som 50 øre, sier Andersson. – Det er realiteten hvis du vil jobbe med idrett. Det krever lidenskap og engasjement, og jeg tror ikke det var en del av regnestykket for noen av disse investorene.

#padel #sverige
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0