Energi
2 minutter lesetid

Aneo blir kraftmarkedsaktør i Sverige

27/01/2023, 13:36
Aneo blir kraftmarkedsaktør i Sverige
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Som en del av Aneos strategi har selskapet nå tatt et nytt steg inn i Norden ved å bli markedsaktør i Sverige. På vegne av EnBW skal Aneo håndtere fysisk krafthandel og balanseringstjenester for Trattberget vindpark. Vindparken eies av VindIn AB, som ligger i Örnskjoldsvik kommune, og har en årsproduksjon på cirka 200 GWh.

— Vi er glade for å etablere et samarbeid med EnBW. Dette er en viktig milepæl for Aneo og Energy Management, sier Hilde Landsem, konserndirektør for Energy Management i Aneo.


Bygd for vekst i Norden

Den digitale plattformen, kompetansen og modellene som Aneo har etablert, er bygd for vekst i Norden.  

— Vår enhet Energy Management bygger modeller og automatiserte løsninger som gjør Aneo i stand til å delta aktivt i de ulike kraftmarkedene. Tjenestene i Sverige skal utføres av samme plattform og kompetanse fra Norge, som vi bruker i håndteringen av dagens produksjonsportefølje på over 6 TWh, forteller Ragnhild Remmen Bull, avdelingsleder for Energy Management Services i Aneo.


Energigigant i Europa

Med over 26.000 ansatte er EnBW et av de største energiselskapene i Tyskland og Europa. Det forsyner rundt 5,5 millioner kunder med strøm, gass, vann, samt tjenester og produkter innen infrastruktur og energi. Utbygging av fornybar energi er en sentral del av vekststrategien i selskapet. EnBW vil investere rundt 4 milliarder euro i videre utbygging av vind- og solenergi, og innen utgangen av 2025 skal mer enn halvparten av produksjonsporteføljen bestå av fornybar energi. EnBW har mål om å bli klimanøytral innen 2035.

— EnBW har betydelig tyngde og erfaring i det nordiske og europeiske kraftmarkedet, noe som gjør EnBW til en attraktiv partner for Aneo i Norden. Vi gleder oss til å starte opp samarbeidet og har stor tro på at vi sammen kan bidra til energiomstillingen i Europa, sier Landsem.  

#aneo #sverige
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0