Energi
1 minutt lesetid

Avansia bistår NND i viktig atomoppryddingsarbeid

18/10/2022, 12:40
Avansia bistår NND i viktig atomoppryddingsarbeid
Nedbygging av atomanlegg i Halden og på Kjeller Bilde: NND
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Advansia-teamet består av BDO, Amesto People &Culture, FRONT Leadership og Leidar.

25 års horisont

De neste 25 årene skal NND stå for nedbyggingen av de norske atomanleggene. Dette arbeidet vil inkludere dekommisjonering av forskningsreaktorer med støtteanlegg lokalisert i Halden og på Kjeller, håndtering av brukt kjernebrensel og lagring av lav- og mellomaktivt kommisjoneringsavfall. Det vil også være behov for å bygge nye anlegg for å gjennomføre prosessene.

Omfattende og komplekst

– Dekommisjonering er omfattende og komplekst, og krever betydelig administrativ kapasitet. Med disse rammeavtalene kan vi sikre oss tilgang til kritisk kompetanse og erfaring for å gjennomføre gode prosesser og leveranser. Advansia og deres partnere tilbyr et solid team, sier Ann-Cathrin Becken, sektordirektør administrasjon i NND.  

Advansia har en av de ledende innen prosjekt- og byggeledelse i Norge. Selskapet har utvidet sitt tjenestespekter og etablert komplementære tjenester innen sikkerhet, strategi, samt organisasjons- og lederutvikling.  

– Vi er så stolte over å få muligheten til å støtte NND i deres viktige arbeid, sammen med våre partnere, sier Christopher Klepsland, Country Manager AFRY Norge og leder for Advansia. i en pressemelding på Avansias hjemmeside.

IFE, Institutt for energiteknikk, har i dag konsesjon til å eie og drive de norske kjernekraftverkene og brennstofflagrene. NND skal etter planen overta lisensen og eierskapet til atomanleggene innen 2024. Dette inkluderer også personell tilknyttet innretningene.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0