Byggeindustrien
1 minutt lesetid

Consto bygger Kilandsfoss kraftverk

15/09/2023, 08:53
Consto bygger Kilandsfoss kraftverk
Illustrasjon: HWR
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Kilandsfoss Kraftverk skal bygges mellom de eksisterende kraftstasjonene Flatenfoss og Bøylefoss. Kraftverket vil produsere 38 GWh per år, tilsvarende energiforbruket til ca. 2 000 husstander. Byggherre er Kilandsfoss AS, som eies med en tredel hver av Arendal Fossekompani AS, Åmli kommune og Froland kommune.

– Prosjektet har vært planlagt i flere år, men nå kommer det endelig til utførelse. Vi er svært fornøyde med å bli tildelt dette oppdraget, som både har en fin størrelse og varighet, i tillegg til at det er lokalt. Vi ser frem til samarbeidet med Kilandsfoss AS, uttaler Roger Homdrom, daglig leder i Consto Anlegg Sør AS, som skal utføre oppdraget.

Kontrakten omfatter grunn- og betongarbeider og skal utføres i en hovedentreprise. Tirsdag denne uka markerte partene oppstart av Kilandsfoss Kraftverk, der kommunal- og regionalminister Sigbjørn Gjelsvik var til stede. Oppstarten ble markert ved avduking av en stein som skal stå ved det ferdige anlegget. Ferdigstillelse er satt til våren 2026.

#consto #froland #kilandsfoss kraftverk
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0