Energi
2 minutter lesetid

Har åpnet Norges sørligste fyllestasjon for biogass i Kristiansand

22/02/2024, 10:00
Har åpnet Norges sørligste fyllestasjon for biogass i Kristiansand
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Stasjonen tilbyr både komprimert og flytende biogass, og den er i tråd med selskapets strategi om å imøtekomme den økende etterspørselen etter bærekraftig drivstoff i regionen. Den er åpen for både kommersielle distributører og private aktører.

Stasjonen i Kristiansand er Gasums sjette LBG-fyllestasjon i Norge. Den er strategisk plassert for å betjene regionens logistikkselskaper, og den legger til rette for langtransport mellom Oslo og Kristiansand. Videre planlegger Gasum å bygge flere fyllestasjoner i 2024, en av de vil være i Sandnes i nærheten av Stavanger, som blir det første steget mot å koble sammen korridoren langs E39 fra Kristiansand til Ålesund.

I Kristiansand har Gasum samarbeidet både med investeringsselskapet Mjåvann Invest, som grunneier, og flere logistikkselskaper med base i Kristiansand.

«Vi på Mjåvann Industriområde er svært glade og stolte for at Gasum har etablert denne nye fyllestasjonen ved anlegget vårt i Mjåvann. Tilbudet om biogass gjør området mer attraktivt for alle som har en form for logistikkbehov. Det grønne skiftet i transportsektoren går for fullt, så denne fyllestasjonen er positiv for hele Sør-Norge», sier Andre Kjetså, daglig leder i Mjåvann Industripark AS.

Det lokale logistikkselskapet Veøy, med avdelingsleder Vemund Hansen, har investert i biogasslastebiler og var pilotkunde allerede fra testfyllingsperioden.

«Vi er veldig fornøyde med at Gasum har etablert en fyllestasjon for biogass på Mjåvann. Det betyr at vi kan erstatte diesel med biogass for å redusere CO2-utslippene våre», sier Hansen.

Josdal Transportservice og daglig leder Johnny Josdal vil motta sine første biogasslastebiler i løpet av noen måneder.

«Vi er glade for å kunne imøtekomme den voksende interessen for biogass, ved å utvide fyllestasjonsnettverket til Kristiansand. Denne utvidelsen er et viktig steg i utviklingen av infrastrukturen for biogass, og målet er å muliggjøre transport med biogassdrevne lastebiler over hele Sør-Norge innen utgangen av 2025. Utvidelsen av det nordiske nettverket av gassfyllestasjoner er ikke bare bra for miljøet – det gir også logistikkselskapene muligheter til å redusere utslippene betydelig», sier Jogeir Munkeby, Gasums salgssjef for trafikk i Norge.

#gasum #kristiansand #mjåvann invest
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0