Energi
2 minutter lesetid

Han blir ny strategidirektør

29/05/2024, 11:00
Han blir ny strategidirektør
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Med en imponerende karriere på over 28 år innen fornybar energi, har Fossum en bred erfaring fra ledende posisjoner i THEMA Consulting, Econ og EY/Arthur Andersen. Han har spesialisert seg på finansiell og strategisk rådgivning innen kraftsektoren og hans ekspertise omfatter alt fra verdsettelser og due diligence til strategi- og forretningsutviklingsprosesser for både eiere og selskapsledelser. Fossum er også utdannet MSc in Financial Economics fra BI/Indiana og er autorisert finansanalytiker fra NHH.

I sin nye rolle hos Akershus Energi vil Espen Fossum lede selskapets initiativer innen strategi, digitalisering og energihandel, og spille en nøkkelrolle i gjennomføringen av konsernets langtidsstrategi mot 2035.

– Jeg har hatt 14 fantastiske år i Thema Consulting og ser nå fram til nye utfordringer i Akershus Energi. Dette er et selskap jeg kjenner godt og som har store langsiktige vekstambisjoner som jeg i min nye rolle ser fram til å kunne bidra til at kan realiseres, sier Fossum

Akershus Energi lanserte i 2023 sin nye visjon «Mer energi. Mer framtid. Mer tilbake.». Den speiler en overordnet ambisjon om å bli klima- og naturpositive, samt selskapets målsetning om å bidra til å realisere 3 TWh ny fornybar energi innen 2035, og utvikle lokale energiløsninger for næringskunder i regionen.

– Akershus Energi er i en spennende fase med betydelige muligheter for vekst og innovasjon, sier Eskil Lunde Jensen, konsernsjef i Akershus Energi. Med Fossum ved roret for våre strategiinitiativer, er vi bedre rustet til å gripe de mulighetene. Som direktør for strategi, digitalisering og energihandel vil han jobbe tett med meg for å sikre at selskapets strategi ikke bare er i tråd med interne mål, men at vi også inkluderer omverdenen i våre strategiske overveielser. Dette er essensielt for å navigere og lykkes i en bransje som stadig utvikler seg, avslutter han.

Espen Fossum vil tiltre i medio august 2024.

#akershus energi #ny på jobb
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0