Energi
2 minutter lesetid

Hun blir ny konsernsjef i Statkraft

18/03/2024, 08:57
Hun blir ny konsernsjef i Statkraft
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Styret har gjennomført en grundig ansettelsesprosess med både interne og eksterne kandidater. Vartdal tiltrer stillingen som konsernsjef 1. april 2024.

– Styret er svært glade for at Birgitte har takket ja til å overta jobben som konsernsjef i Statkraft. Birgitte har bred og relevant bakgrunn som konserndirektør i Statkraft og som administrerende direktør og finansdirektør i rederiet Golden Ocean. Hun er en sterk og tydelig leder med de egenskapene som skal til for å lede et stort og internasjonalt selskap. Det er en styrke at vi rekrutterer ny konsernsjef fra egne rekker, som kjenner selskapet, organisasjonen og våre viktigste interessenter godt, sier styreleder Alexandra Bech Gjørv i Statkraft.

Vartdal har de siste to årene ledet Statkrafts største forretningsområde, Nordics. Hun var før det konserndirektør for European Wind and Solar i selskapet, og ledet utviklingen av vind- og solkraft i Europa, nye forretningsområder, innkjøp og prosjektutbygging. Vartdal er født i 1977, er utdannet sivilingeniør innen fysikk og matematikk fra NTNU og har en master (MSc) i finansiell matematikk fra Herriot Watt University i Skottland. Hun er tidligere styremedlem i blant annet Yara og Mowi, tidligere medlem av bedriftsforsamlingen i Equinor, og sitter nå i styret i Fornybar Norge og flere av Statkrafts datterselskaper.

– Jeg er veldig glad og samtidig ydmyk for å bli vist tilliten til å skulle lede Statkraft og våre mer enn 6 000 engasjerte og dyktige medarbeidere i vårt arbeid med å fornye verden med ren energi. Statkraft er et viktig selskap i energiomstillingen av Norge, Europa og verden, som jeg er stolt over å være en del av. Vi skal fortsatt bidra som Norges klart største kraftprodusent og være industriens viktigste partner gjennom å tilby stabil, grønn energi til konkurransedyktige priser i de markedene vi opererer, sier Birgitte Ringstad Vartdal, ny konsernsjef i Statkraft AS.

Statkraft står for 1/3 av Norges kraftproduksjon, og er Europas største produsent av fornybar energi. Selskapet har også betydelig virksomhet i Sør-Amerika og India. Selskapet investerer i, bygger og drifter fornybar kraft i Norge, Europa og utvalgte markeder internasjonalt. Statkraft har en av de ledende energihandelsavdelingene i Europa, og investerer i nye grønne teknologier.

#ny på jobb #statkraft
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0