Energi
2 minutter lesetid

Morrow Batteries ASA tar opp 567 millioner kroner i konvertibelt lån

15/05/2023, 07:48
Morrow Batteries ASA tar opp 567 millioner kroner i konvertibelt lån
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Selskapet vokser raskt og inntektene fra det konvertible lånet vil finansiere den videre oppbyggingen av Morrow Batteries virksomhet i Arendal og Grimstad.

– Vi er glade for fortsatt støtte fra våre langsiktige eiere og partnere, som muliggjør videre vekst og utvikling av selskapet. Vi går som planlagt og har nådd flere viktige milepæler de siste månedene. Vi produserer for tiden våre første batterier for kundekvalifisering, bygger vår første batterifabrikk på Sørlandet, og forskningen er på full fart, sier administrerende direktør Lars Christian Bacher i Morrow.

Det konvertible lånet leveres av selskapets fire hovedaksjonærer Å Energi, Maj Invest, Siemens Financial Services og ABB, pro rata til deres nåværende eierskap. Alle øvrige aksjonærer vil bli invitert til å delta i et tilsvarende lån på 140 millioner kroner på samme vilkår.

– Det er stor interesse for vårt prosjekt om å utvikle unik batteriteknologi som er betydelig mer bærekraftig, forsynt med naturressurser lokalt. Vi bygger en industribedrift som skal skape 2.500 arbeidsplasser direkte og enda mer i hele verdikjeden. Finansiering og støtte fra private investorer og risikoreduksjon fra staten er helt nødvendig for å realisere den norske batteristrategien, sier Bacher.

– Å Energi er godt fornøyd med å se hvor langt Morrow har kommet i både byggingen av den første fabrikken i Arendal og forskningssenteret i Grimstad. Vi har støttet dette prosjektet helt fra starten og vil fortsette å støtte Morrow i å utvikle batteriteknologien videre. Sammen skal vi skape ringvirkninger langt utover Sørlandet, sier Atle Knudsen, konserndirektør for Ny Industri i Å Energi.

Morrow Batteries jobber med å finansiere neste fase av selskapets utvikling. Selskapet har fullført byggingen av Morrow Research Centre i Grimstad, hvor neste generasjons batteriteknologi utvikles. Testproduksjonen pågår i Sør-Korea. Og byggingen av Morrow Cell Factory i Arendal er godt i gang, med produksjonsstart i 2024. Investeringsbeslutning for neste fabrikk, Eyde 1 med en årlig kapasitet på 14 GWh, nok batterier til å forsyne ca. 230.000 elbiler, vil bli tatt i første halvår 2024.

Ytterligere finansieringsprosesser fortsetter parallelt.

#elbil #morrow batteries
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0