Energi
1 minutt lesetid

Nexans fullfører oppkjøpet av Reka Cables for å elektrifisere Norden

28/04/2023, 07:04
Nexans fullfører oppkjøpet av Reka Cables for å elektrifisere Norden
REKAs produksjonsanlegg i Riihimäki, Finland
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Med en omsetning på 172 millioner euro i 2022 er dette oppkjøpet fullt i tråd med konsernets strategiske ambisjon om å bli en ren elektrifiseringsaktør som er forpliktet til å bidra til karbonnøytralitet innen 2030.

Nexans og Reka Cables vil forene sine ideer og sin ekspertise i hele Norden. Det sammenslåtte selskapet vil fortsette å være i front når det gjelder bærekraftighet og innovasjon, for å levere kabler av høy kvalitet og sikkerhet til nordiske kunder.

Reka Cables, med hovedkontor i Hyvinkää i Finland, har levert kabler av høy kvalitet til kunder innen energi, infrastruktur og bygg i over 60 år. Selskapet driver tre produksjonsanlegg i Finland som vil supplere Nexans» eksisterende virksomhet i Sverige og Norge. I 2022 rapporterte Reka Cables en omsetning på 172 millioner euro og en EBITDA på 11 millioner euro.

Selskapets kombinerte globale rekkevidde og innovasjonsevne med Nexans vil skape betydelig verdi for kunder i og utenfor Norden. Nexans og Reka Cables deler en kultur som vektlegger bærekraftighet og førsteklasses kundeopplevelse.

Som en del av oppkjøpet vil Reka Cables bli integrert i Nexans» Distribution & Usage forretningsgruppe. Denne operasjonen åpner også flere dører for både Reka Cables og Nexans-teamene, med enda flere synergier og utviklingsmuligheter foran dem.

#nexans #reka cabels
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0