Energi
2 minutter lesetid

Ny konsernsjef i Vår Energi ASA

25/08/2023, 08:49
Ny konsernsjef i Vår Energi ASA
Foto: Lundin Energy
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Selskapets nylige oppkjøp av Neptune Energy Norge vil bidra til å forsterke selskapets posisjon som et ledende, uavhengig lete- og produksjonsselskap i Norge. Vår Energi er i dag den tredje største aktøren på norsk sokkel og oppkjøpet vil ytterligere øke, utvide og styrke selskapets vekst og verdiskapning.

For å møte nye muligheter har styret besluttet å gjøre enkelte endringer i ledergruppen og å ta inn flere ressurser.

 Dette sier styreleder Thorhild Widvey:

– Vi er svært glade for å kunne meddele at Nick Walker vil tiltre som CEO i Vår Energi, og samtidig å kunne meddele at vår nåværende CEO, Torger Rød, trer over i en ny stilling som COO.

Walker var inntil nylig CEO i Lundin Energy, som var et ledende uavhengig lete- og produksjonsselskap i Europa frem til midten av 2022, da selskapet ble overtatt av Aker BP. Han har også jobbet i BP, Talisman Energy, Africa Oil og Vedanta – Cairn Oil & Gas. Han har 30 års internasjonal erfaring fra tekniske-, kommersielle- og andre topplederstillinger. Han vil lede selskapets strategi- og markedsarbeid og samarbeid med andre interessenter. Han starter i rollen 5. september, 2023.

Nick Walker:

– Jeg har fulgt selskapet tett de senere årene og er imponert over utviklingen av Vår Energi og har stor respekt for selskapets resultater og sterke posisjon på norsk sokkel. Jeg ser frem til å lede selskapet gjennom den neste vekstfasen, og levere på selskapets strategi, som forblir uendret.

Widvey fortsetter:

–Torger Rød har ledet selskapet gjennom en transformasjonsfase og har oppnådd sterke operasjonelle og finansielle resultater, som inkluderer en svært vellykket børsnotering, det nevnte oppkjøpet av Neptune Norge, og styrking av organisasjon, for å nevne noe, samtidig som han har levert på strategiske mål. Han vil nå bruke sin omfattende operasjonelle kompetanse og sin kjennskap til organisasjonen i rollen som COO for å drive selskapets forbedringer, integrering og videre transformasjon.

#ny på jobben #vår energi asa
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0