Energi
1 minutt lesetid

Sterk avslutning i 2023 for Grenlandsbaset selskap

28/02/2024, 13:30
Sterk avslutning i 2023 for Grenlandsbaset selskap
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

The Advanced Clean Energy Storage Hub (ACES Delta) er et samarbeid med Chevron New Energies Company og Mitshubshi Power. Det er et verdensledende industriprosjekt som skal produsere, lagre og levere grønt hydrogen for å dekarbonisere hele regionen. HydrogenPro har ferdigstilt produksjon og leveranse av 40 elektrolysører i slutten av 2023. Den initielle verdien av kontrakten er i overkant av 50 Millioner USD.

Den strategiske samarbeidsavtalen med den Østeriske industrigiganten Andritz bærer også frukter med en stor ordre. Tidligere i år annonserte Andritz en kontrakt for å bygge en 100 MW elektrolyse fabrikk for Salzgitter Flachstahl GmbH der man skal benytte 18 av HydrogenPro’s 5MW elektrolysører.

Disse to prosjektene alene representerer en utslippsreduksjon tilsvarende 262 000 biler.

Selskapet spesifiserer også sin USA-strategi der man ser et potensielt totalmarked på opptil 9 Milliarder USD.

Jarle Dragvik, Adm. Dir. I HydrogenPro kommenterer: «Vi er glade for å vise at vår forretningsmodell leverer resultater både operasjonelt og finansielt. HydrogenPro styrker sin lederrolle ved å utvikle og levere høy-kvalitets elektrolysører for et voksende globalt marked. Vi styrker nå fotfestet i både det amerikanske og det europeiske markedet og tar en viktig rolle i utviklingen av hydrogenindustrien».

#hydrogen #hydrogenpro asa
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0