Energi
1 minutt lesetid

Torgeir Stordal er ny oljedirektør

17/04/2023, 07:15
Torgeir Stordal er ny oljedirektør
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Torgeir Stordal ble i statsråd 14. april 2023 utnevnt til ny direktør for Oljedirektoratet. Han har vært konstituert i stillingen siden juni 2022.

Torgeir Stordal (f. 1962) og utdannet cand. scient med hovedfag i anvendt geofysikk fra Universitetet i Bergen. Stordal startet i Oljedirektoratet i 2017 og har vært konstituert som oljedirektør siden juni 2022.

Torgeir Stordal ble ansatt i direktoratet som direktør for leting, et område han hadde omfattende erfaring med fra Shell. Siden 2020 har han vært direktør for teknologi, analyser og sameksistens, og har vært oljedirektørens stedfortreder. Stordal har inngående kjennskap til næringen både fra selskapssiden og Oljedirektoratet. Han har bred ledererfaring både fra privat sektor og offentlig forvaltning.

— Jeg er svært glad for at Torgeir Stordal skal lede Oljedirektoratet. Torgeir er en kunnskapsrik og erfaren leder som har de beste forutsetninger for å videreutvikle direktoratet. Han har inngående kunnskap om næringen og vi får en etatsleder som kan bidra til ytterligere verdiskaping på norsk sokkel framover, sier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap).

Stillingen som oljedirektør er et åremål på seks år, med mulighet for forlengelse.

#ny på jobben
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0