Energi
1 minutt lesetid

Tildelt havvindkontrakt

4/06/2024, 09:00
Tildelt havvindkontrakt
Illustrasjonsbilde: Aeron har også levert kjølesystemer til ladestasjonene for Norleds elektriske ferjer. Hans Fredrik Asbjørnsen AF Gruppen
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Aeron skal levere detalj-engineering, design, prosjektering, innkjøp og sammenstilling av ventilasjons- og kjølesystemer til 2GW prosjektene, BalWin4 & LanWin1, som vil gi grønn vindkraft fra Nordsjøen til ca. 5 millioner husstander. Kontrakten er tildelt av en anerkjent internasjonal EPC-leverandør på vegne av TenneT for utbyggingen.

Utsteder av kontrakten er en ledende global leverandør av ingeniør- og konstruksjonsløsninger til energiindustrien.

– Vi er stolte over å ha blitt tildelt denne viktige kontrakten innen offshore vind. Kontrakten markerer et betydelig skritt fremover i vår satsning på fornybar energi, og vi ser frem til å samarbeide med vår kunde og partnere for å sikre vellykket gjennomføring av prosjektet, sier Amund Tøftum, konsernsjef i AF Gruppen.

Prosjektering starter umiddelbart og utstyret vil leveres i 2025 og 2026. I etterkant av leveransene fra Aeron vil systemene monteres på plattformene ved verftet før installering og ferdigstillelse offshore i 2029-2030. Aeron skal også levere service- og vedlikeholdstjenester frem til 2034.

#aeron #af gruppen #nederland #tennet #tyskland
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0