Eiendom
1 minutt lesetid

Grieg Seafood til Oslo Airport City

26/02/2024, 08:00
Grieg Seafood til Oslo Airport City
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Grieg Seafood har som mål å ta et skritt nærmere kunden og markedet. Med dette skreddersydde anlegget lager vi produkter av høy kvalitet av fisken vår med det mest moderne utstyret som er tilgjengelig. I tillegg vil vi kunne kutte betydelige mengder CO2-utslipp fra transport av våre produkter ut i verden, sier Erik Holvik, kommersiell direktør i Grieg Seafood ASA.

Selskapet skal etablere prosessfabrikken i et nytt og energieffektivt anlegg på Oslo lufthavn på Gardermoen. Fabrikken vil ha en årlig prosesseringskapasitet på 10 000 – 12 000 tonn (HOG-ekvivalenter), med mulighet for å øke kapasiteten til 20 000 tonn ved behov på et senere tidspunkt.

Prosjektet vil skape 50 – 60 nye arbeidsplasser.

Beliggenheten gjør det mulig å foredle Grieg Seafoods laks fra Nord-Finnmark og Sør-Rogaland. Den er optimalt plassert for jevn logistikk til markedene med lastebil, båt, tog eller flyfrakt.

Grieg Seafood starter prosessering av fisken i det nye anlegget sommeren 2025. Investeringskostnaden for prosjektet er 130 millioner kroner.

– Så langt har vi jobbet med eksterne partnere for å foredle noe av fisken vår. Vi vil fortsette disse partnerskapene. Med det nye foredlingsanlegget ser vi muligheter for ytterligere partnerskap med lakseoppdrettere og kunder. Det blir en spennende reise, sier Holvik.

Grieg Seafood har som mål å prosessere 25 prosent av sitt globale produksjonsvolum innen 2026.

#grieg seafood #oslo airport city
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0