Industri
2 minutter lesetid

Han blir ny administrerende direktør i Norsk Industri

5/01/2024, 08:02
Han blir ny administrerende direktør i Norsk Industri
Harald Solberg tar over som administrerende direktør i Norsk Industri etter Stein Lier-Hansen. Foto: Kilian Munch / Norges Rederiforbund
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Industrien trenger mange nye hoder og hender i årene fremover. Dette er arbeidsplasser som vil bidra til betydelig innovasjon og spille en avgjørende rolle i den grønne omstillingen av samfunnet. Å kunne hjelpe tusenvis av industribedrifter med å sikre gode rammevilkår, er svært motiverende og en stor utfordring som jeg gleder meg til å ta fatt på, sier Harald Solberg.

Solberg har en solid karriere som politiker og leder i norsk organisasjons- og næringsliv. Han har vært vararepresentant på Stortinget for Vestfold KrF, rådgiver ved Statsministerens kontor og statssekretær i Finansdepartementet. Etter regjeringsskiftet i 2005, var Solberg viseadministrerende direktør i Mentor Media og senere administrerende direktør i Dagsavisen. Han kom til Rederiforbundet i 2011 som direktør for næringspolitikk og kommunikasjon, ledet Det kongelige sekretariatet ved Det kongelige hoff fra 2016 til 2017, før han ble administrerende direktør Rederiforbundet i januar 2018.

– Norsk Industri er meget fornøyd med å ha funnet en svært godt kvalifisert person til å overta som administrerende direktør etter Stein Lier-Hansen. Industrien står overfor mange utfordringer, og trenger en tydelig stemme til å fremme gode løsninger. Harald Solberg er den rette personen til å lede dette arbeidet, og som styreleder ser jeg frem til å samarbeide med han, sier styreleder Ståle Kyllingstad i Norsk Industri.

Harald Solberg overtar stillingen etter Stein Lier-Hansen, som i desember i fjor gikk av etter 17 år som leder av Norsk Industri. Solberg har 6 måneders oppsigelsestid.

#norsk industri #ny på jobb
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0