Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Holmen industriområde vokser videre

7/01/2024, 08:00
Holmen industriområde vokser videre
Foto: Aleksander Gregersen Sortland Entreprenør AS
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Det nye anlegget består av tre bygg som sammen deler en felles såle med tekniske utrustning. Anlegget et bygget i vannkanten, på en sjøfylling så det er god og stabil grunn, forteller Lars Langø i Sortland Entreprenør AS. De er totaltentreprenør på bygget som har et bruttoareal på 16315 m².

Klassiske bygg med unikt uttrykk

– Byggene i seg er klassiske industribygg når det kommer til materialer, stål, betong og sandwichplater. Byggene står over en betongkulvert som skal ivareta alle tekniske funksjoner og behov som anlegget behøver, både når det gjelder strøm og vannhåndtering. Her er det også tilrettelagt for eventuelle framtidige utvidelser av anlegget, forteller Lars Langø og fortsetter:

– Det er tre bygg. Kasselagret som skal forsyne fabrikken med isoporkasser, tankfarmen som har vannrenseanlegg for saltvann, ferskvann og avløpsvann og så er det selve slakteriet som også har en administrasjonsdel.

Selv om bygget har klassiske materialer er både det nye bygget og de opprinnelige noe som stikker ut i landskapet. Det er Snøhetta som er arkitekt og de har samarbeidet med eier Holmøy Maritime om alle byggene på anlegget.

Framtidige muligheter

Den nye delen av bedriften er bygget med en mulighet til at det, med de nødvendige tillatelser og konsesjonert det skal kunne fungere som visningsenter for produksjonen, men det ligger inn i framtiden et sted.

– Dette har vært og er et spennende bygg og prosjekt for oss. Vi har hatt en bratt læringskurve siden vi oftest har hatt oppdrag med andre typer bygg. Når byggherre sitter så nære på oss i hverdagen er det lett å løse utfordringer som kan oppstå. Det har også vært samme arkitekt i alle faser, noe som er med å gjør det enkelt og tydelig. Det har i det store og hele gått etter planen og det har vært et flott prosjekt å være med på, avslutter Lars Langø.

#holmen industriområde #sortland #sortland entreprenør
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0