Industri
1 minutt lesetid

Industri-bauta begynner i Bellona

5/12/2023, 08:00
Industri-bauta begynner i Bellona
Indistri-topp Stein Lier-Hansen på Bellonas 30-års jubileum i 2016. Nå bli han medarbeider i Bellona. Foto: Bellona
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Toppsjefen i NHOs største og mektigste forening, profilerte Stein Lier-Hansen i Norsk Industri, går av ved nyttår. Hans nye arbeidsplass blir miljøstiftelsen Bellona.

– Jeg har alltid brent for det grønne skiftet. Jeg skal jobbe for at Norge skal få et bedre grønt fotavtrykk, ved å redusere utslipp av klimagasser uten å ødelegge norsk natur. Vi skal skape nye grønne bedrifter, ved å kombinere verdiskapning med miljø, uttaler Lier Hansen.

Stein Lier-Hansen har lang fartstid i norsk samfunnsliv, som statssekretær for Arbeiderpartiet i Miljøverndepartementet, generalsekretær i Norges jeger- og fiskerforbund og administrerende direktør i Norsk Industri siden 2006.

–Stein Lier-Hansen og Bellona har en lang historie sammen, med formelt samarbeid mellom Bellona og Norsk Industri, og direkte dialog om rammevilkår for norsk industri og klimaløsninger, forteller Frederic Hauge.

Lier-Hansen kommer til å få en rolle i arbeidet med å videreutvikle både Bellonas samarbeidsprogram med næringslivet og Bellonas politiske påvirkningsarbeid.

–Stein vil bli en kjemperessurs som Bellonas fagavdelingen kan benytte for sparring og innspill, sier Hauge.

Lier-Hansen er ikke bare kjent som lønnsoppgjør-general og forkjemper for rammevilkårene for norske industribedrifter. Den tidligere statssekretæren (for Arbeiderpartiet) i Miljøverndepartementet, er en ihuga jeger og friluftsmann og har tidligere vært generalsekretær i Norsk Jeger- og fiskerforbund (NJFF).

#bellona #norsk industri #ny på jobb
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0