Industri
2 minutter lesetid

Nord-Norges første BREEAM- Excellent sertifiserte industribygg

30/05/2023, 13:01
Nord-Norges første BREEAM- Excellent sertifiserte industribygg
Fra venstre Geir Wenberg, eier og styreleder Wenberg Fiskeoppdrett. John Arne Breivik, Daglig Leder Stingray Marine Solutions. Ørjan Wenberg, eier og daglig leder i Wenberg Fiskeoppdrett.
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Wenberg Innovation Park på Fauske er offisielt åpnet, med Stingray Marine Solutions som nå får sin første avdeling utenfor Oslo. Omtrent 80 personer deltok på selve åpningen, og ble gitt omvisning i industribygget som Stingray skal disponere. Marlen Rendall Berg, ordfører i Fauske Kommune, fikk æren av å klippe båndet og erklære Wenberg Innovation Park og Stingray-bygget som offisielt åpnet. For Fauske betyr dette umiddelbart 15 nye arbeidsplasser, og Stingray Marine Solutions opplyser selv om at de ser for seg over 20 ansatte i Fauske på lang sikt.

– Dette har veldig mye å si for hele regionen vår, med ny kompetanse og nye arbeidsplasser som gir ringvirkninger i hele distriktet vårt. Gratulerer til kommunen vår, regionen vår og Stingray, som vi ønsker velkommen til Fauske, sa ordføreren.

Ordføreren la selv grunnsteinen når byggestarten ble markert i fjor, og kunne nå markere fullførelsen et år senere. Wenberg Fiskeoppdrett står bak innovasjonsparken, som har sine kontorer og landbase vegg i vegg med det nye industribygget i parken.

– Vi ønsker å takke Moldjord Bygg og Anlegg, Indira, Fauske kommune, alle som har hjulpet til i prosessen og alle våre ansatte som daglig gjør en utmerket innsats for at arbeidsplassen vår stadig utvikles, sa Geir Wenberg, medeier og styreleder i Wenberg Fiskeoppdrett.

Videre opplyser Geir Wenberg om at de har klare målsetninger for Wenberg Innovation Park og fremtidige leietakere. – Vi ønsker bedrifter som jobber med bærekraft, bedrifter som jobber med innovasjon og bedrifter som helst jobber med havbruk. Stingray Marine Solutions og Scale AQ, som også har kontor her, er perfekte for satsingen vi har gjør, tilføyer Wenberg.

Milepæler for Nord-Norge

Moldjord Bygg og Anlegg AS har vært totalentreprenør, og Indira AS har ivaretatt prosjektledelsen, spesielt med tanke på sertifiseringsarbeidet.

– Vil takke Moldjord Bygg og Anlegg, Indira, Fauske kommune, alle som har hjulpet til i prosessen og alle våre ansatte som daglig gjør en utmerket innsats for at arbeidsplassen vår stadig utvikles.  God byggeledelse fra entreprenøren, fagkunnskap og gode samarbeidsevner gjør at vi kan levere det første BREEAM Excellent-sertifiserte industribygget i Nord-Norge, sier Geir Wenberg.

Det nye bygget i innovasjonsparken er Nord-Norges andre BREEAM-sertifiserte bygning, i tillegg til å være det første industribygget med klassifiseringen BREEAM-Excellent.

#fauske #stingray marine solutions #wenberg innovation park
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0