Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Ny konserndirektør og leder for SINTEF Digital

11/03/2024, 10:00
Ny konserndirektør og leder for SINTEF Digital
Foto: Mari Aftret Mørtvedt / SINTEF
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Med rundt 470 ansatte er SINTEF Digital et institutt av betydelig størrelse, men den ferske instituttlederen vet hvem han kommer til. Han har hatt Forskningsveien 1 i Oslo som sin arbeidsplass siden 2001, riktignok i ulike roller.

–Vi er veldig glade for at Trond Runar har takket ja til denne rollen. Den lange fartstiden gjør ham også godt kvalifisert til å lede Digital i en tid der tung ekspertise innen blant annet kunstig intelligens, sensorer og mikrobrikker og cybersikkerhet blir enda mer ettertraktet, sier konsernsjef Alexandra Bech Gjørv. 

Den beste kandidaten

På får år har verden blitt preget av store endringer, og det setter nye krav til et forskningsinstitutt som SINTEF. Det teknologiske taktskiftet fordrer at vi til enhver tid besitter riktig kunnskap og kompetanse. Trond Runar Hagen har blant annet ledet et av Norges fremste forskningsmiljøer på Ai, noe Bech Gjørv trekker frem som en svært viktig ekspertise.   

–Jeg er veldig trygg på at SINTEF har inngått avtale med den beste kandidaten ut fra behovene slik jeg vurderer dem for SINTEF Digital fremover, sier Bech Gjørv og legger til at hun gleder seg til å fortsette samarbeidet med Hagen, om å videreutvikle både instituttet og visjonen om «Ett SINTEF», og ønsker ham lykke til i den nye stillingen.

For mange i SINTEF er Trond Runar Hagen et kjent ansikt. Han startet sin karriere i SINTEF som forsker i forskningsgruppen Geometri for 23 år siden, mens han de siste 11 årene har sittet i ledergruppen ved instituttet i egenskap av å være forskningssjef for avdelingen Matematikk og kybernetikk.  

#ny på jobb #sintef
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0