Industri Automasjon
2 minutter lesetid

REEtec velger Goodtech

11/11/2022, 08:28
REEtec velger Goodtech
illustrasjon: Goodtech
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Goodtech er tildelt kontrakt for leveranse av kontroll og sikkerhetssystemer, prosessautomasjon og elektrisk infrastruktur til REEtec sitt nye anlegg på Herøya i Porsgrunn., melder de i en pressemelding.

REEtec – en norsk produsent av høykvalitets og bærekraftige sjeldne jordarter, annonserte nylig sin fullførte kapitalhenting av 1,2 milliarder norske kroner til byggingen av sitt første av flere industrianlegg for separasjon av sjeldne jordarter på Herøya. Selskapet har utviklet en proprietær teknologi for miljøvennlig og effektiv produksjon av neodym og praseodym (NdPr) og brukes blant annet i elektriske motorer, vindturbiner, roboter og pumper.

EU-kommisjonen anser slike sjeldne jordarter som kritiske materialer for å nå klimanøytralitet innen 2050, og REEtecs industrielle anlegg planlegges å ha en kapasitet på 720 tonn / år NdPr – som vil gjøre REEtec til en betydelig europeisk aktør i markedet. Selskapet har fått med seg investorer som LKAB, Mercuria, TechMet og Nysnø Klimainvesteringer, og velger nå Goodtech som sin foretrukne engineeringpartner innen elektro, automasjon og prosesskontroll.

«Goodtech er for oss en viktig partner i satsningen på Herøya. Selskapet er ledende innen industriell robotisering, automatisering og digitalisering, som alle er viktige områder for vår nyetablering. Goodtech er lokalt tilstede her i Porsgrunn og kan samtidig trekke på ekspertkompetanse fra konsernets operasjoner i hele Norden – som sikrer god tilgang på ressurser for fremtidig videreutvikling og support av vår virksomhet», kommenterer Sigve Sporstøl, CEO i REEtec AS.

#goodtech #porsgrunn #reetec
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0