Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Tata Steel investerer millioner i Skien

15/03/2023, 11:23
Tata Steel investerer millioner i Skien
Foto: tata.com
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

En stor del av Tata Steels stålprodukter som selges på det svenske markedet kommer fra Skien. Etter store invisteringer i avdelingen i Skien har kapasiteten økt forteller de i en presseemelding.

– Her i Skien har det vært stor investeringsvilje fra våre eiere de siste årene. Vi er utrolig stolte og ydmyke over å ha fått til dette, sier Tata Steels Norgessjef Kathrine Luraas Bjørtuft.

Unik i Norge

Tata Steel i Skien har allerede produsert 128 profiler for det nordiske markedet i 25 år og har også tilbudt 200 profiler gjennom et søsterselskap i Nederland.

– Utfordringen med å kjøpe dette fra utlandet er når noe skjer på en byggeplass, på vei til byggeplassen eller hvis det er feil i bestillingsprosessen. Da kan både ledetid og kostnad endres betydelig, noe som kan påvirke byggeprosessen i svært negativ retning. Ved å kunne styre egen produksjon her i Skien kan vi ordne opp i dette raskt og effektivt, noe våre kunder er godt vant til gjennom mange år med 128-profil, samt vårt ellers store profilprogram i Skien, sier Kathrine Luraas Bjørtuft.

Forskjellen mellom en 128-profil og en 200-profil er profilens høyde og dermed styrken. En 200-profil tåler mye mer belastning og kan brukes over lengre spenn. Dette gir store fordeler, for eksempel hvis det er store snøbelastninger, må du installere et solcelleanlegg eller effektivisere ved å bygge med lengre spenn på taket. Investeringen innebærer at Tata Steel Byggsystemer er den eneste produsenten som produserer høyprofilerte produkter i Norge. De leverer også sine produkter til en rekke ulike svenske utviklere.

– Det er en stor fordel for oss og våre kunder at vi produserer tett på markedet, både når det gjelder service, leveringstid, fleksibilitet og pris. Vi ser frem til å kunne tilby en forbedret service- og produktportefølje til våre kunder, sier Kathrine Luraas Bjørtuft.

Fakta om stålprofiler

Stålprofiler er stålprodukter som er rullet, tegnet eller presset inn i en form som har samme tverrsnitt over hele lengden. For eksempel brukes stålprofiler som konstruksjonsstål for broer, konstruksjon og anleggsarbeid. De brukes også til fremstilling av for eksempel rekkverk, stiger og stivere.

Om Tata Steel i Europa
Tata Steel er en av Europas ledende stålprodusenter med stålproduksjon i Nederland og Storbritannia og produksjonsanlegg i hele Europa. Tata Steel Group er et av verdens største stålselskaper med en årlig råstålkapasitet på 34 millioner tonn. Det er en av verdens mest geografisk diversifiserte stålprodusenter, med virksomhet og kommersiell tilstedeværelse over hele verden. Konsernet omsatte for 21,06 milliarder dollar i regnskapsåret som ble avsluttet 31. mars 2021.

#tata steel
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0