Industri
1 minutt lesetid

Unngikk tur til riksmekler

23/05/2024, 10:00
Unngikk tur til riksmekler
Foto: Egil Brandsøy.
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Vi er svært fornøyde. Dette er et historisk godt oppgjør og resultat for kjemisk teknisk overenskomst. Vi hadde et klart mål om å utvikle denne overenskomsten i riktig retning, og nå har vi klart å oppnå et betydelig løft, sier forhandlingsleder Cay Nordhaug.

Oppgjøret skulle gå til mekling etter at IE&FLT brøt forhandlingene forrige uke. I stedet ba Norsk Industri om et møte med IE&FLT for å prøve komme til en enighet.

– Forrige uke møtte vi et lite representativt forhandlingsutvalg fra arbeidsgivers side, noe som preget forhandlingene. Dette, sammen med økonomiske faktorer, førte til at vi valgte å bryte forhandlingene, forklarer Nordhaug.

– Norsk Industri tok kontakt for å høre om vi kunne avholde et møte for å se om vi kunne klare å bli enige, noe jeg måtte diskutere med forhandlingsutvalget, der ble vi enige om å gjennomføre et slikt møte, sier han.

– Derfor var det fint at vi igjen kunne møtes og bli enige om et forhandlingsresultat som begge parter kunne akseptere, legger Nordhaug til.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0