Infrastruktur
2 minutter lesetid

Selskapet bytter eiere

29/04/2024, 09:57
Selskapet bytter eiere
Lyse kjøper Sandefjord Bredbånd sammen med infrastrukturfondet Infranode. Foto: Sandefjord Bredbånd
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Sandefjord Bredbånd har rundt 17 000 kunder og er den ledende fiberaktøren i området, med videre investeringsplaner for de neste fem årene. Selskapet ble etablert av kommunen i 2004 og har stadig utvidet fibernettverket siden den gang. Selskapets fibernett dekker nesten samtlige husholdninger og bedrifter i tidligere Sandefjord kommune (før kommunesammenslåing i 2017).

Sikrer fortsatt Altibox-leveranse

–  Denne investeringen gjør det mulig for oss å sikre fortsatt leveranse av våre bredbånds og underholdningsprodukter til kundene. Vi skal fortsatt bygge ut og oppdatere viktig digital infrastruktur i Sandefjord og fortsette å gi de beste kundeopplevelsene, sier konserndirektør tele i Lyse, Eirik Børve Monsen.

Sandefjord Bredbånd vil fortsette å levere bredbånd- og underholdningstjenester fra Lyse-eide Altibox, som sikrer kontinuitet og stabilitet for kundene. Sandefjord Bredbånd-organisasjonen vil forbli lokalt og fortsette å supportere de lokale kundene.

Eget fond for kommunen

Salget av fibervirksomheten frigjør kapital til å realisere andre behov for ønsket vekst og utvikling i kommunen. Midlene fra salget vil bli plassert i et fond hvor deler av den årlige avkastningen vil bli brukt på viktige innvesteringer i årene fremover. Det opplyser ordfører Bjørn Ole Gleditsch i Sandefjord kommune.

–  Vi er fornøyde med å ha kommet frem til en avtale med Infranode og Lyse som sikrer de ansatte, kundene og kommunen på en tilfredsstillende måte. Inntektene av salget skal forvaltes med en langsiktig horisont og bidra til at viktige innvesteringer fremover blir gjennomført, sier Gleditsch.

Langsiktig samarbeid

– Dette er et langsiktig strategisk samarbeid hvor vi drar nytte av vår tunge erfaring med investeringer i nordisk infrastruktur. Vi ser fram til å ta over etter kommunen som en langsiktig og ansvarlig eier av Sandefjord Bredbånd, sier Erik Botnevik, partner og Norgessjef for Infranode.

#infranode #lyse #sandefjord #sandefjord bredbånd
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0