Infrastruktur Fly
3 minutter lesetid

Nye konserndirektører hos Avinor

30/04/2024, 08:00
Nye konserndirektører hos Avinor
Foto: Avinor
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Fra 1. juni tar Thorgeir Landevaag over rollen som konserndirektør for landets store flyplasser (Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger). Han blir også ny lufthavndirektør for Oslo lufthavn etter at Stine Ramstad Westby forlot Avinor i april.

I hans tidligere rolle som konserndirektør for bærekraft, konsept- og infrastrukturutvikling går Karianne Helland Strand inn i konsernledelsen. Hun jobber i dag som direktør for prosjekt og utbygging i BKI.

– Vi startet en bred prosess hvor vi vurderte interne og eksterne kandidater. Ganske raskt konkluderte vi med at vi har svært gode interne kandidater som vi ønsket å gå videre med. Jeg er svært fornøyd med at vi denne gangen både flytter kompetanse på tvers i Avinor og legger til rette for internt opprykk. Thorgeir og Karianne har bred erfaring, kompetanse og personlige egenskaper som gjør dem godt rustet for disse sentrale rollene i Avinor. Begge to er tydelige ledere med sterk gjennomføringskraft. Jeg er trygg på at dette er rette personene som vil løfte disse områdene videre, sier konsernsjef Abraham Foss.

Vender tilbake til Oslo lufthavn

Thorgeir Landevaag har en fartstid på over 20 år i Avinor, og har hatt en rekke stillinger i konsernet. De siste 6 årene har han vært en del av Avinors konsernledelse som henholdsvis konserndirektør Divisjon regionale lufthavner og sist som konserndirektør for BKI. Han ledet også arbeidet med utbyggingen av Oslo lufthavns nye terminal frem til 2018 og han har bekledd flere viktige lederroller på Oslo lufthavn.

– En fantastisk mulighet jeg ikke kunne si nei til! Det å få lov til å lede og videreutvikle landets fire største flyplasser, sammen med så mange flinke medarbeidere, er noe jeg er meget motivert for. Dette er helt klart en av de mest spennende jobbene i Norge

Krevende tid i vente

Landevaag vet hvilke betydning lufthavnene i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger har for hele lufthavnstrukturen til Avinor, og mener vi går inn i en krevende, men spennende tid.

– Vi skal fortsette å levere en sikker, stabil og effektiv drift, til glede for flyselskaper og passasjerer. lønnsomheten. Årene som kommer vil omfatte en spennende teknologisk utvikling for lufthavndriften. Vi må også øke lønnsomheten. Hele flyplassnettverket i Norge er avhengige av at disse lufthavnene både leverer solide overskudd og leverer sikker, effekt og stabil drift, sier han og legger til:  

– Dette skjer i en periode der vi har et stort internt fokus på hvordan vi kan få mest mulig lufthavn ut av hver krone, samtidig som vi skal gjennom både et grønt og et teknologisk skifte.  I sum er det en krevende, men spennende tid vi går inn. Heldigvis kommer jeg inn i en divisjon med svært kompetente og dyktige folk, som jeg ser frem til å få samarbeide med fremover, sier Landevaag.

Han vil fremover ha sitt arbeidssted på Oslo lufthavn, men vil jobbe tett på lufthavnledelsen ved de øvrige lufthavnene.

Bredt ansvar – fra bærekraft til nye lufthavner

Karianne Helland Strand har vært ansatt i Avinor siden 2018.Hun jobber i dag som direktør prosjekt og utbygging og sitter i ledergruppen i BKI. Hun har tidligere ledet arbeidet med strategi og kontrakt i prosjekt- og utbyggingsavdelingen og har fungert som prosjektdirektør for Ny lufthavn Bodø. Hun har bred erfaring med arbeid innen strategi, kontraktsarbeid, prosjekt og utbygging både i Avinor og hos tidligere arbeidsgivere.

– BKI har et bredt spenn i ansvarsområder, med fremtidens flyplassutvikling som en fellesnevner i alt vi gjennomfører.. Det blir spennende å se hva vi kan få til gjennom å fortsette styrking av samarbeidet med lufthavnene, og ved å utnytte den totale kompetansen vi har i konsernet på en bedre måte. Avinor besitter mye både tung og unik kompetanse, så jeg gleder meg veldig til dykke ned i materien for å se hva vi kan få til i arbeidet med å realisere konsernstrategien mot en bærekraftig fremtid. Jeg gleder meg enormt til å få lov til å være med å videreutvikle det gode arbeidet som allerede gjøres, og til å starte på neste kapittel, sier Strand.

#avinor #ny på jobb
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0