Infrastruktur
1 minutt lesetid

Her er Londons nye megatunnel

12/10/2023, 15:18
Her er Londons nye megatunnel
Byggingen av den nye tunnelen i London. Foto: Ferrovial.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Tideway-tunnelen består av et 15 kilometer betong-rør-system som skal lede kloakk og regnvann til renseanlegg når Londons 150 år gamle kloakksystem ikke takler kraftig nedbør. Etter åtte års arbeid og utgraving av 5,6 millioner tonn masser er prosjektet nesten fullført.

«Det er i bunn og grunn et enormt toalett», sier prosjektleder Ryan Moor til Bloomberg.

Tideway-tunnelen, som forventes å stå ferdig neste sommer og være i full drift i 2025, vil koste rundt 1 milliard pund mer enn de opprinnelige kostnadsanslagene fra 2015. Prosjektet er et av Storbritannias største grønne infrastrukturprosjekter og forventes å forbedre vannkvaliteten i området betydelig.

London har, i likhet med mange andre eldre byer, et kombinert avløpssystem som håndterer både kloakk og regnvann. Hvert år slippes 40 millioner tonn ubehandlet kloakk ut i Themsen. Når Tideway er i drift, forventes de fleste av disse utslippene å opphøre.

Utfordringen nå er å overbevise publikum om at de økte vannregningene som tunnelen medfører, er verdt investeringen.

I tillegg til å rense miljøet vil Tideway også gi London en oppdatering av det viktorianske kloakksystemet, som ble bygget på 1800-tallet. Ferdigstillelsen av Tideway gjør også at flere områder langs Themsen kan åpnes for byens befolkning.

#london
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0