Infrastruktur
1 minutt lesetid

Klart: De bygger nye Tunna bru

31/05/2022, 14:03
Klart: De bygger nye Tunna bru
Slik vil den nye bruen se ut da den er ferdig. Bilde: Statens vegvesen
Magnus Kvandal Magnus Kvandal
Like 0

Det var det lokale firmaet Johs. J. Syltern som trakk det lengste strået og får kontrakten om å bygge veg og ny bru over Tunna på riksveg 3 i Tynset.

– Kvalitetsmessig leverte Johs. J. Syltern det beste tilbudet og når det det skiller nesten 30 millioner i pris til nummer to er det klart at vi har en vinner, sier byggeleder Stig Johansen i Statens vegvesen i en pressemelding.

Kontrakten er verdt 183 millioner kroner og omfatter bygging av en 110 meter lang bru som tilfredsstiller dagens krav. Den skal oppføres to kilometer sør for der bruen er i dag. Det skal også bygges og utbedres til sammen 3 kilometer ny vei.

– Vi tar sikte på å signere kontrakt den 9 juni før vi møtes til to dager med samhandling 16 og 17 juni. Deretter står entreprenøren fritt til å starte. Mest sannsynlig blir det anleggsstart rett etter fellesferien, sier Stig Johansen.

Anlegget skal etter planen stå ferdig i løpet av 2023. Deretter skal den gamle bruen rives og terrenget rundt den nye vegen ferdigstilles. Derfor vil det være anleggsvirksomhet i området også i 2024, skriver Vegvesenet.

#bru
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0