Infrastruktur Fly
1 minutt lesetid

NCC skal asfaltere Ørsta-Volda lufthavn

5/06/2023, 13:09
NCC skal asfaltere Ørsta-Volda lufthavn
Illustrasjon: NCC
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Det er 30 år siden Ørsta-Volda lufthavn sist ble reasfaltert. NCC og Avinor signerte nylig asfaltkontrakten og alt av forberedelser gjøres nå før arbeidet kan starte opp 19. juni. Etter planen skal alt av asfaltarbeider være gjort i løpet av tre uker.

-Å asfaltere en lufthavn er spesielt fordi det stilles ekstra krav til solid styring av prosjektet og sikre svært høy kvalitet og sikker fremdrift under arbeidet. Kompleksiteten og behovet for styring og samhandling gjør at det er avgjørende å ha dyktige fagfolk i alle ledd. Dette er derfor en type jobb vi i NCC er satt sammen for å løse, sier André Waage Head of Department NCC Industry Norway.

I forbindelse med asfaltarbeidene stenges lufthavn i tre uker fra 19. juni til 15. juli. I dette tidsrommet skal NCC legge nærmere 7000 tonn asfalt på lufthavnen. I tillegg til reasfaltering skal det også gjøres en del gravearbeider og elektroarbeider.

NCC vil benytte to asfaltlag spesielt satt sammen for å løse det komplekse asfaltoppdraget. Asfalten vil bli produsert ved NCCs asfaltfabrikk i Ålesund og fraktes med båt og lastebil frem til lufthavnen.

-Det er lagt en detaljert produksjons- og fremdriftsplan for prosjektet. Totalt vil nærmere 20 personer være involvert i asfaltprosjektet på en eller annen måte, sier Edward Bolseth, Area manager i NCC Industry.

#ncc #Ørsta-volda
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0