Byggeindustrien
1 minutt lesetid

Peab Anlegg AS skal bygge nytt knutepunkt i Tromsø

4/07/2023, 07:00
Peab Anlegg AS skal bygge nytt knutepunkt i Tromsø
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Peab Anlegg AS vant konkurransen mot entreprenør Harald Nilsen AS, om å få bygge den nye kollektivterminalen i Giæverbukta på Tromsøya. Ny terminal skal bli mer effektiv og brukervennlig for alle, og skal stå ferdig i november 2024. Oppdraget ble lyst ut i januar 2023.

Kostnad

Peab Anlegg AS har påtatt seg oppdraget for 130 mill- kroner eks mva. Prosjektets totalkostnad medregnet, grunnerverv, prosjektering, planlegging og usikkerhet, er beregnet til 225 millioner kroner (2023 kr), også kalt styringsramme.

Signering

Kontrakten blir ikke signert før karenstiden er gått ut. Det vil si tiden de andre deltakerne har til å fremme klager på tildelingen. I tråd med god forretningsskikk er klagefristen i denne anskaffelsen 10 dager.

Krevende utbygging

Terminalen skal være i bruk gjennom hele anleggsperioden, og Peab Anlegg AS vil derfor bygge midlertidige holdeplasser, gangfelt og sykkelstier under ombyggingen.

Derfor bygger vi ny terminal

Bussterminalen i Giæverbukta er Nord-Norges største kollektivterminal med 760 bussavganger daglig og ca. 1.5 millioner av- og påstigninger årlig. Men dagens terminal er trafikkfarlig og utformet slik at bussene får mye unødvendig kjøring for å sette av og ta på folk. I tillegg er den dårlig tilrettelagt for reisende med spesielle behov.

#anlegg #peab #tromsø
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0